K
karolcia1b
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, proszę o pomoc. Zaniosłam wczoraj do znajdującego się w sąsiedztwie serwisu tablet z uszkodzonym digitizerem. Wcześniej pytałam o możliwość naprawy i Pan szukał części w hurtowni i nie znalazł, znalazł ją na allegro jednak w innym kolorze. Otrzymałam informację, że jak znajdę część to on ją wymieni. Po miesiącu czasu znalazłam ten digitizer i udałam się do serwisu. Pan obiecał naprawić na następny dzień. Po telefonie obiecał że już się tym zajmuje. Następnie napisał sms, że tablet nie będzie naprawiony, gdyż podczas usuwania uszkodzonego digitizera uszkodził cały wyświetlacz. Spotkaliśmy się tym Pan po czym poinformował nas że naprawa uszkodzenia kosztuje ok. 800 zł i on taką kwotą nie dysponuje. Uzasadnił to tym że stara się o dziecko w sądzie i ma komorników na głowie. Nie dostałam żadnego potwierdzenia na złożenie sprzętu w serwisie. Pan twierdzi że może go naprawić, ale dopiero ok. września. W jaki sposób mogę wyegzekwować od niego pieniądze na naprawę, albo naprawiony sprzęt teraz. Jak się zabezpieczyć, żeby ta "firemka" nagle nie zniknęła.