sesja rady

• Autor wątku Autor wątku Andante
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Andante

Użytkownik
Odpowiedzi
114
Nie wiem czy piszę na właściwym forum ale mam takie pytanie: czy 12 listopada br. moga się odbywać sesje rad? Proszę o odpowiedź.

12 listopada to piątek

jest to jakieś święto państwowe?

jeżeli nie to spokojnie moga się odbywać

rozumiem, że pan chce mieć długi weekend, ale wydaje się, że 12 XI to dzień pracujący, więc nie widzę problemu

polecam ustawe o samorządzie gminnym

Dzieki ale nie chodzi o święto. Kadencja rad trwa cztery lata licząc od dnia wyboru. Ostatnie wybory odbyły się 12 listopada 2006 r. Wg niektórych interpretacji (minn. ostatnia Wspólnota) 12 listopada sesje nie powinny się odbywać ponieważ radni już utracili mandat. Może w pierwszym poście nie napisałem jasno na czym problem polega. Teraz to uzupełniam i byłbym wdzięczny za ponowne ustosunkowanie sie do teraz już w całości przedstawionej sprawy.
Może inaczej: chodzi mi o to, czy 12 listopada radni bieżacej kadencji są jeszcze radnymi, czy ich kadencja zakończyła się 11 listopada.

Ostatnia edycja:
z logicznego punktu widzenia ja to widze tak, ze jak wybory byly 12 listopada 2006 a lokale wyborcze byly otwarte od 6 do 20 to powinno byc jasnym ze radni nie sprawowali swojej funkcji od godziny 20:01? Trzeba policzyc glosy i musi byc jakies oficjalne ogloszenie kto przeszedl wiec 12 listopada b.r. Radni powinni obradowac. Ale to tak jak mowie to z logicznego punktu widzenia mi sie tak wydaje ;)

Dzięki dawidj. Ja też tak uważam ale chciałem się upewnić. Wielu na tym forum się wypowiada ale uzyskać konkretną i wiarygodną odpowiedź na zadane pytanie jest naprawdę trudno...

Powrót