Sfałszowane dokumenty do obywatelstwa niemieckiego

• Autor wątku Autor wątku eeeee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

eeeee

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam

Mam pytanie: Co grozi osobie, która dostała obywatelstwo niemieckie na podst. sfałszowanych dokumentów prawie 10 lat temu? Czy można jej to obywatelstwo odebrać? Gdzie się z tym zwrócić? Czy będzie karana za sfałszowanie dokumentów i posługiwanie się nimi? Czy będzie pozbawiona zasiłków niemieckich (jest obecnie żoną Greka z niemieckim obywatelstwem i z dwójką dzieci, a polskiego obywatelstwa chyba musiała się zrzec przyjmując niemieckie).

Proszę o odp., bo to bardzo ważne dla mnie. Jestem nękana przez tą osobę, a jej mąż ma już wyrok karny za pobicie mojego męża. Mąż to ledwo przeżył, bo ma już 75 lat.

1. sprawa karna
2. mozna
3. najblizszy burgeramt lub ausländeramt, ewentualnie do policji oni rowniez pokieruja
4. tak
5. to juz roztrzygna odpowiednie instytucje

dziękuję Ci bardzo za szybką odp.

Mam nadzieję, że może jeszcze ktoś się wypowie, bo ta sytuacja nas przerosła:-( Moj mąż kiedyś tej osobie pomagał finansowo i nie tylko, a ona nam się tak teraz odwdzięcza:-) za dobre serce mojego męża:-(

Ja słyszałam, że właśnie jak minie 10 lat, to nic nie można. Najważniejsze byłoby teraz odebranie tego obywatelstwa, mam nadzieję, że to możliwe...

mój mąż przez to miał już jeden zawał, i wiele zabiegów stentów. Długo tak nie pociagnie:-(

ta osoba tez w tamtym roku ogłosiła upadłość jako obywatelka niemiecka. Czy odebranie obywatelstwa unieważnia tę upadłość?

a o takie szczegoly to trzeba pytac prawnika

Powrót