sharing

• Autor wątku Autor wątku marsro1786
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marsro1786

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
dzień dobry
w 2018 i 2019 roku kupiony została do mojego domu dostęp do tv cyfrowych z nieznanego mi źródła płacone było przelewem 31 pln miesięcznie ze wspólnego konta męża i żony.
raz juz wraz z zona byłem przesłuchiwany ale nie pamiętam zebym kiedykoliek korzystał z tv bo rzadko ogladam a ze mamy internet radiowy twierdzilismy ze moze ktoś przechwycił sygnał i ze nie znamy sie na sprawach it . no niestety zona puszczała przelew z naszego konta zamiast na poczcie i mam ochote ja teraz udusic ale to potem
co teraz mi za to grozi, z jakiego art mogę być oskarżony i jaka może być kara ?
michala

he he dobre ale nie o to mi chodziło

Napisane tak niechlujnie że nie wiadomo o co chodzi.
Kupiłeś TV cyfrową za którą płacisz 31 zł. I co dalej?
W jakim celu byłeś przesłuchany i o co jest sprawa?

marsro1786 napisał:
he he dobre ale nie o to mi chodziło

Wybacz mały żarcik :)
Tak jak Owner napisał ciężko się połapać w opisie co w ogóle było tematem przesłuchania? Udostępniałeś komuś dostęp do tego tv czy po prostu kupiłeś od kogoś dostęp kto nie miał prawa go rozpowszechniać?

gdzie to zamawiałeś aliexpress, czy od jakiegoś dawcy z for internetowych o tej tematyce??
Doszli do ciebie tylko po przelewie czy może miałeś kontrole i znaleźli dekoder podłączony i działający (to gorsza sytuacja)
Co wpisywałeś w tytule przelewu?? jeśli nie wpisywałeś nic co mogłoby powiązać że to za sharing to możesz być spokojny.

Z tego co mi wiadomo jeżeli to była transmisja obrazu przez IPTV to nie jest to nielegalne i oglądającemu nic nie grozi. To tak jak byś ogląd transmisje TV na YT którą ktoś nielegalnie udostępnił. Przestępstwo popełnia nielegalny nadawca?. Co innego korzystanie z udostępnionych uprawnień np karty do odbioru telewizji. To wiem że wtedy obie strony popełniają przestępstwo.

Ostatnia edycja:
Powrót