simlock24 - reklamacja

• Autor wątku Autor wątku kamilona
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamilona

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam,

proszę o wyjaśnienie czy mogę domagać się zwrotu pieniędzy w takiej sytuacji:

otrzymałam telefon w prezencie. Po włożeniu karty sim okazało się, że nie działa (simlock). W internecie trafiłam na stronę simlock24. Wpisałam nr IMEI tel, zrobiłam przelew i otrzymałam informację (na drugi dzień), że nie ma nr IMEI w bazie kodów. W mailu pojawiła się także prośba o ponowne sprawdzenie nr IMEI oraz o tym, że jeżeli podany przeze mnie nr będzie poprawny zaproponują alternatywne rozwiązanie.
Zdziwił mnie brak nr IMEI, więc jeszcze raz włożyłam kartę sim do tel. i okazało się, że działa. Najprawdopodobniej nie było jednak simlock, a przy pierwszym włożeniu pojawił się błąd.
Proszę o informację czy w takiej sytuacji mogę ubiegać się o zwrot pieniędzy.
Czy może zostanie to odczytane jako mój błąd?

Dodam tylko, że przy wpisaniu kodu IMEI na stronie simlock24, w celu sprawdzenia, nie pojawiła się informacja, że nie ma kodu w bazie. Taka informacja pojawiła się dopiero po wpłaceniu pieniędzy. A chyba taka weryfikacja powinna być już na samym początku.
link do regulaminu Regulamin - simlock24.pl

Z góry dziękuję za odpowiedź i wyjaśnienia.

Duzo modeli tel można teraz odblokowac zdalnie, wiec pewnie Twoj odblokowali. Na pewno blokade sprawdzales kilka razy przed zdjeciem simlocka. Najpierw blokada była, teraz jej nie ma. Usługa wykonana.

Powrót