D
dhpaulus
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 21
Witam, próbowałem zamówić usługę na Play.pl, ale niestety żądają na czacie przesłania skanu dowodu osobistego, ja mówię, że od kilku lat firmy nie mają prawa przechowywać xero ani skanów DO a konsultantka odpowiedziała, że przepis ten ni9e dotyczy firm telekomunikacyjnych. Czy konsultantka ma rację?
Fragmenty rozmowy na czacie (dane wrażliwe zagwiazdkowałem):
Fragmenty rozmowy na czacie (dane wrażliwe zagwiazdkowałem):
Play 20:44
Tak, czy jesteś już naszym abonentem?
Ja 20:44
mam tyko na kartę
Play 20:44
Proszę o podanie imienia i nazwiska, numeru telefonu, nr pesel oraz adresu zameldowania
Ja 20:44
tutaj na czacie? wolalbym wypelnic formularz na play.pl
Play 20:46
Oczywiście możesz sam złożyć zamówienie, jednak wszystkie dane są chronione na czacie
Ja 20:46
ja chronioe,to zamóewie na czacie
Paweł D*** 930608***** ul. ***** 82, 18-400 Łomża
519 *** ***
Play 20:49
Przedstawię początkowo zestaw zgód i poproszę o podanie niezbędnych danych Informuję, że administratorem danych jest P4 Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Wynalazek 1 (dalej „P4”). Dane są przetwarzane w celu świadczenia usług, Sprzedaży produktów lub usług P4, prowadzenia działań marketingowych przez P4 samodzielnie lub we współpracy z innymi podmiotami, archiwizacji danych oraz prowadzenia analiz gospodarczych. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje P/P prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Abym mógł/mogła pobrać od Pana/Pani dane, proszę o akceptację zgód, które są niezbędne do realizacji zamówienia. Proszę o wyrażenie zgody osobno na każdą poszczególną klauzulę.
1. Zgadzam się, aby Play utrwalił obraz mojego dokumentu tożsamości oraz przetwarzał dane na nim zawarte – także mój wizerunek i rysopis – w związku z zawartą Umową – w szczególności w celach dowodowych i archiwizacyjnych. Moja zgoda jest ważna przez cały czas - również, gdy rozwiążę Umowę z Play. Wiem, że zawsze mogę ją wycofać. Jeśli wycofam zgodę, to moja dyspozycja nie działa wstecz i nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, które wcześniej odbyło się na podstawie wyrażonej zgody.