Skarga do us. Jak?

• Autor wątku Autor wątku listek190
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

listek190

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Dzień dobry

W maju zeszlego roku bylem na prywatnej konsultacji medycznej i nie otrzymalem paragonu. Lekarz mial obowiazek dac mi paragon? Zglasza sie to us pod ktory podlega klinika?

I teraz w listopadzie przypomniało Ci się że nie dostałeś paragonu? Jak to udowodnisz?

Nie przypomniało mi się teraz, tylko pamietalem caly czas. W tym roku dowiedzialem sie, ze lekarz ma obowiazek wydac paragon, wczesniej nie mieli kas. Nie wiem jak to udowodnic. A jak sie udowadnia np. po tygodniu? Jest jakis czas na to?

Ostatnia edycja:
Dowodem mogłaby być dokumentacja medyczna. Jak jest wypisana, to czy w tym dniu były wystawiane paragony. Jak były, to nie udowodnisz, że nie wydrukowano Tobie, mogłaś po prostu nie pobrać jego, jak to często się zdarza. Lekarz może tez powiedzieć, że udzielał Ci bezpłatnej konsultacji. Paragon trzeba otrzymać przy płaceniu za usługę. jak powiesz w US, ze chodzi Ci o nieotrzymanie paragonu ponad 1,5 roku po wizycie, to dziwnie na Ciebie spojrzą. A praktyka jest taka, że lekarze mają obowiązek rejestrowania na kasę, jednak kasy te sobie stoją i odpoczywają. Chyba, że żądasz, bo np.ubezpieczyciel za to zapłaci.

Powrót