Skarga do WSA w sprawie wymeldowania.

• Autor wątku Autor wątku renateczka01
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

renateczka01

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Proszę o pomoc. Ojciec mój otrzymał lokal komunalny po mojej zmarłej babci, która mnie wychowywała w lokalu tym była zameldowana ja i moja córeczka którą samotnie wychowuję.Ojciec nie zamieszkiwał pod tym adresem ale sąsiedzi zlitowali się że jest bezdomny i zeznali w Wydziale lokalowym że tam zamieszkiwał i nabył prawo do lokalu. Już wcześniej miał sprawy o znęcanie się nad rodziną. Z poprzedniego miejsca zameldowania u mojej matki dostał eksmisję na bruk za znęcanie się. Ponieważ dla mnie był to koszmar dreptałam ścieżki po różnych urzędach prosząc o pomoc. W 2004 złożyłam ponownie sprawę o znęcanie się ale sprawa do tej pory się ciągnie. W tym samym roku okradł na i również zgłosiłam to na policję. Bojąc się o siebie i córeczkę uciekłyśmy z domu.Obecnie ojciec stara się nas wymeldować. Odwołałam się już od decyzji burmistrza teraz muszę złożyć skargę do NSA. Chodzi mi oto że nie chcę aby nas wymeldowano gdyż wtedy nie miały byśmy już właściwie żadnych praw. Nie mamy możliwości zameldowanie się gdzie indziej. Pomieszkujemy kątem u ludzi. Za jego czyny to my byłyśmy ukarane. Na co mogę powołać się składając skargę.

wydaje się, że jedynie na to, że nie doszło do dobrowolnego opuszczenia lokalu - co jest warunkiem wymeldowania - należałoby podnosić, że lokal został opuszczony na skutek zastosowania przymusu, ale przyznam że małe są szanse

Tak zrobię.Dziękuję za poradę.

Powrót