Skarga na bezczynność rektora w sprawie wypłaty stypendium

• Autor wątku Autor wątku Monixfrix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Monixfrix

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam serdecznie,
od prawie roku(po obronie pracy licencjackiej) staram się o wypłatę zaległego stypendium z uczelni. Po kontakcie z Rzecznikiem Praw Studenta w Warszawie uzyskałam informację, że po pisemnych ponagleniach(w których zawsze otrzymywałam odpowiedź odmowną), mam złożyć skargę do sądu administracyjnego na bezczynność rektora. I w tej sprawie mam parę pytań:

1. Czy to ma już być skargą? (Na forach internetowych spotkałam się z informacją, że najpierw trzeba złożyć zażalenie a dopiero później skargę, bo inaczej sąd odrzuci pismo.)

2. Jak zredagować takie pismo?

3. Jakie mają być załączniki? (decyzja o przyznaniu stypendium? pisma ponaglające? odpowiedzi rektora?)

Dziękuję za jakąkolwiek pomoc. :)

Przebrnęłam przez napisanie skargi, wniosku o grzywnę za nieterminowe przekazanie skargi i utknęłam :/
Rektor złożył zażalenie na decyzję sądu o grzywnie. Ja muszę odpowiedzieć i nie mam pojęcia co mam napisać. Rektor chce przysłowiowo "umyć sobie ręce" od wszystkiego i twierdzi, że to prezydent zajmuje się stypendiami. Tylko dlaczego na stronie uczelni widnieje "stypendium rektora" za naukę a nie "stypendium prezydenta"?
Może ktoś z forumowiczów wie jak napisać tę odpowiedź?

Powrót