skarga na komornika

• Autor wątku Autor wątku deathrone
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
D

deathrone

Użytkownik
Odpowiedzi
88
Do kogo i w jaki sposób mogę złożyć pisemną skargę na komornika?

Chodzi o to, że nie przykladaja sie do tego by zwindykować mała sumę (kilka stówek). Całą procedure ograniczyli do wyslania informacji do dluzniczki ze ma zablokowane konto, ale oczywiscie nie zabrali jej z niego pieniedzy bo jak twierdza musi tam sie znalezc min. ok. 10 000zl bby mogli odebrac moje pieniadze. Czysty idiotyzm, skoro dluznikowi wyslali informacje o zablokowaniu konta to on tam nigdy takich pieniedzy nie wplaci przeciez.
Po tej operacji komorniczej, zazadano ode mnie 60zł, motywujac to ze inaczej oni nie odzyskaja tych pieniedzy. było to czystym wyzyskiem, gdyz wiedzieli juz ze nie odzyskaja tych poieniedzy i tak. Poprostu sie im nie chce siegnac do dluznika po te kilku stówek, bo ode mnie 60zł juz dostali.
Dluznik prowadzi dzialalnosc gospodarcza.
Nie dość, że mnie jeden człowiek okradł, to jeszcze do tego komornik. a było to w czasie kiedy nie mialem co do garnka włożyć.

Ostatnia edycja:
Skarga kosztuje 100zł.i składasz do SR właściwego dla rewiru komornika. Możesz też zmienić komornika.
Dłużnik nie jest pozbawiony praw i powinien otrzymywać postanowienia o dokonywanych zajęciach, czynnościach, Komornik jest zobowiązany przepisami i nie może zatajać czynności prowadzonych wobec dłużnika. Twoje pretensje są nieuzasadnione. Przecież mogleś wnioskować w jednym wniosku o zajęcie wynagrodzenia, r-ku bankowego, ruchomości. Zaliczka jest zwracana. Czytaj uważnie pouczenia na pismach które otrzymujesz. Jest tam wzmianka kiedy skarga i w jakim terminie i do jakiego sądu...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót