Skarga na komornika

• Autor wątku Autor wątku asta56
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asta56

Użytkownik
Odpowiedzi
88
Witam od ok 9 lat sprawa o alimenty u Komornika jednak nie chodzi o to jaka to sprawa,ale o postępowanie komornika.Przez wiele lat dłużnik legalnie nie pracował jak wreszcie podjął się zatrudnienia mój komornik o tym się dowiedział było to ok 2 lata temu okazało się,zbieg egzekucji komornik nic z tym fantem nie zrobił.Po paru miesiącach,że już nie pracuje.Potem znów pracuje i oczywiście zbieg.Pracodawca napisał o tym komornikowi i poinformował,że dłużnik zarabia ok 460zl miesiecznie(hahaha).Sam dłużnik w tym samym czasie napisał do komornika,że zarabia 3 tysiące.Pracodawca mimo,że to alimenty olał sytuację i nic nie odtrącał a komornik na to nic.Od roku próbował przekazać sprawę innym komornikom z którymi jest zbieg,ale każdy twierdził,że nie jest wlasciwy.Mój komornik na pytanie czy zrobił coś z oracodawcą, czy ten zabezpiecza część z wynagrodzenia pozostaje niewzruszony.Na początku jeszcze coś odpowiadał na moje pisma oczywiście nie było w nich wyjaśnień tej sytuacji.Disralam pismo,że mam wybrać komornika wybrałam i odmowa przyjęcia sprawy potem kolejne,że mam innego wybrać w 7 dni bo jak nie to oni wybiorą więc zostawiłam drogę wolną niech wybiorą i od sierpnia cisza dzwonie raz tak już wysyła sprawę i znów cisza pisze więc pismo i nagle kiedy je dostają przychodzi pismo o przekazaniu było to w październiku.Komornim dopiero po moich telefonach dokumenty wysłał tydzień temu czyli początek lutego...Na pismo z zapytaniem co pracodawcą robi x pieniędzmi itd brak odpowiedzi.Dzwonie i miła Pani w sekretariacie informuje mnie,że Pani komornik raczej nie odpisze mi na pismo, ale kolejny raz od pazdziernika ja o to poprosi.Porady co tu robić tyle miesięcy kwoty raczej nie były przez pracodawcę idkladane ani przesyłane.Z góry dzieki

Piszesz bardzo chaotycznie, nic nie trzyma się "kupy".
Na szybko przeglądając Twoje poprzednie posty to zbieg był już w 2021 r. Przez 2 lata nie uprawomocniło się postanowienie o przekazaniu akt sprawy?
Na podstawie informacji z Twojego postu raczej nikt Ci pomoże.
Co do zarobków dłużnika skąd wiesz, że tyle właśnie nie zarabiał ? I skąd wiesz że pisał informując, że zarabia 3 tys ?

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Brak alimentacji jest przestępstwem. Złóż zawiadomienie do prokuratury. Niekiedy to najlepszy bat na dłużnika.

Tak w 2021r był zbieg,komornik chciał przekazać akta jednak dłużnik w tym czasie przestał pracować więc akta wróciły do mojego komornika.Od Pani z sekretariatu Komornika wiem,że dłużnik złożył oświadczenie,że zarabia 3 tysiące w tym samym czasie odpisał komornikowi pracodawca,że dłużnik zarabia 460zł.Znów zbieg.Prosiłam komornika,żeby wziął od pracodawcy kartę pracownika z rozliczeniami, żeby dowiedział się czy pracodawcą mimo zbiegu odkładą kwotę na alimenty aż do czasu rozwiązania zbiegu.Cisza,żadne kroki nie podjęte.Na moje pismo nawet nie chce odpisać.Znów przekazywanie sprawy od lipca 2022

Powrót