A
asta56
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 88
Witam od ok 9 lat sprawa o alimenty u Komornika jednak nie chodzi o to jaka to sprawa,ale o postępowanie komornika.Przez wiele lat dłużnik legalnie nie pracował jak wreszcie podjął się zatrudnienia mój komornik o tym się dowiedział było to ok 2 lata temu okazało się,zbieg egzekucji komornik nic z tym fantem nie zrobił.Po paru miesiącach,że już nie pracuje.Potem znów pracuje i oczywiście zbieg.Pracodawca napisał o tym komornikowi i poinformował,że dłużnik zarabia ok 460zl miesiecznie(hahaha).Sam dłużnik w tym samym czasie napisał do komornika,że zarabia 3 tysiące.Pracodawca mimo,że to alimenty olał sytuację i nic nie odtrącał a komornik na to nic.Od roku próbował przekazać sprawę innym komornikom z którymi jest zbieg,ale każdy twierdził,że nie jest wlasciwy.Mój komornik na pytanie czy zrobił coś z oracodawcą, czy ten zabezpiecza część z wynagrodzenia pozostaje niewzruszony.Na początku jeszcze coś odpowiadał na moje pisma oczywiście nie było w nich wyjaśnień tej sytuacji.Disralam pismo,że mam wybrać komornika wybrałam i odmowa przyjęcia sprawy potem kolejne,że mam innego wybrać w 7 dni bo jak nie to oni wybiorą więc zostawiłam drogę wolną niech wybiorą i od sierpnia cisza dzwonie raz tak już wysyła sprawę i znów cisza pisze więc pismo i nagle kiedy je dostają przychodzi pismo o przekazaniu było to w październiku.Komornim dopiero po moich telefonach dokumenty wysłał tydzień temu czyli początek lutego...Na pismo z zapytaniem co pracodawcą robi x pieniędzmi itd brak odpowiedzi.Dzwonie i miła Pani w sekretariacie informuje mnie,że Pani komornik raczej nie odpisze mi na pismo, ale kolejny raz od pazdziernika ja o to poprosi.Porady co tu robić tyle miesięcy kwoty raczej nie były przez pracodawcę idkladane ani przesyłane.Z góry dzieki