skarga na policje

• Autor wątku Autor wątku mariusz2712
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mariusz2712

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam zdarzyła sie mi bardzo nieprzyjemna sytuacja .10.05 policja zatrzymała mojego brata który 28.05 będzie miał skończone 17 lat podczas sprawdzania i rewidowania całego autobusu jadącego na dyskotekę podczas rewizji odebrano mu portfel z dokumentami pieniędzmi i biletem miesięcznym oraz sprawdzono alkomatem miał 0,2 mg w wydychanym powietrzu wiec zabrano go na komendę i powiadomiono moich rodziców żeby go odebrali z komendy ok godz.00:15 odebraliśmy go po wyjściu z komendy mój brat poinformował moja mamę ze nie oddano mu portfela oczywiście od razu sie wróciliśmy i powiadomiliśmy dyżurnego on wezwał jeden z patroli który kontrolował autobus po czym owi policjanci po około 15-20 min. szukania wyszli i jeden z policjantów z pretensjami ze jak możemy chcieć ten portfel odzyskać zaczął krzyczeć ze go nie ma i co najwyżej możemy sobie pójść na skargę .Oczywiście wyszła nerwowa sytuacja i wtedy przyszedł drugi policjant coś wyższy stopniem powiedział im "idźcie już miasto potrzebuje obrony" i powiedział nam ze mamy sobie iść a jak wychodziliśmy powiedział moim rodzica "ze maja z synalkiem lepiej pójść na piwo a nie sie awanturować" Co o tym sądzicie i czy można coś z tym zrobić ??

Skargę można złożyć do komendanta lub najlepiej napisać na Komendę Główną Policji - Biuro Kontroli.

Powrót