Skarga na przewleklosc postepowania do Trybunalu Praw Czlowieka

• Autor wątku Autor wątku rastel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rastel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam, chcialbym sie poradzic w sprawie trybu wysylania skarg na przewlekosc postepowania przed organami administracji publicznej. Ponad 20 lat temu wystapilem z wnioskeim o zwrot wywlaszczonej nieruchomosci. Nieruchomosc do tej pory nie zostala zwrocona ani moja sprawa rozstrzygnieta. Co jakis czas dostaje tylko zawiadomienia z nowymi terminami rozstrzygniecia kwestii mojej nieruchomosci. Czuje sie totalnie bezsilny bo sprawe w urzedzie prowadzilo juz wiele osob i kazdorazowo bylem zwodzony po czym urzednil znikal badz sprawe przydzielano komus innemu, itd. Kilkakrotnie ustnie mnie informowano ze decyzja bedzie dla mnie pozytywna po czym dostawalem decyzje odmwna z wadami prawnymi ktore potem musialem zaskarzac badz sie od nich odwolywac. Bedac bezsilnym wobec organow administracji chcialem zwrocic sie do Trybunalu Praw Czlowieka ze skarga na organy administracji. Czy moge to uczynic zanim zapadnie ostateczna decyzja w mojej sprawie. Organy admin sa bezkarne i jesli przyjdzie mi czekac na decyzje to moge tego nie dozyc. Prosze o pomoc.

Powrót