Skarga o wznowienie postępowania.

• Autor wątku Autor wątku blue03
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

blue03

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam,
chcę napisać skargę o wznowienie postępowania, Był wydany wyrok w sprawie o zapłatę. Byłam wówczas pozwaną.
Czy wnosząc teraz skargę o wznowienie postępowania nadal występuje formalnie jako pozwana? czy juz teraz jako powód.
Bardzo proszę o pomoc.

blue03 napisał:
Był wydany wyrok w sprawie o zapłatę.
był wydany wyrok/wyrok zaoczny/nakaz zapłaty? - konkretnie.
blue03 napisał:
Czy wnosząc teraz skargę o wznowienie postępowania nadal występuje formalnie jako pozwana? czy juz teraz jako powód.
zależy od odpowiedzi,

blue03 napisał:
Czy wnosząc teraz skargę o wznowienie postępowania nadal występuje formalnie jako pozwana?
jeżeli o wznowienie postępowania to nadal jako pozwana, gdyż chcesz wrócić do sprawy,

Dziękuję. Mam nadzieje, że jest to własciwa droga odwoławcza? Chodzi o to, ze część dokumentów z sądu (odpisy : pozwu, jakis sprostowań) szły na niewłasciwy adres.

Skoro zapadł wyrok zwykły, to znaczy że złożyłaś odpowiedź na pozew, więc wiedziałaś o procesie. Mogłaś w jego trakcie składać zarzuty niewłaściwego adresu. Chyba że chodzi o coś jeszcze, czego nie napisałaś?

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka

cameleonix11 napisał:
Skoro zapadł wyrok zwykły, to znaczy że złożyłaś odpowiedź na pozew, więc wiedziałaś o procesie. Mogłaś w jego trakcie składać zarzuty niewłaściwego adresu. Chyba że chodzi o coś jeszcze, czego nie napisałaś?

Nie złożyłam odpowiedzi na pozew. W trakcie sprawy powód zmienił swoje roszczenie, bo się rzekomo wcześniej pomylił. I tego pozwu po zmianach już nie dostałam, bo poszedł na zły adres. Potem zapadł wyrok i zostala błędnie oznaczona sygnatura. Było postanowienie o sprostowaniu i znów zawiadomiona zostałam na zły adres. Trochę dużo tych pomyłek. :(

Czy pierwszy pozew otrzymałaś? Jak zmieniłaś adres, czy zawiadomiłaś sąd o zmianie adresu?

cameleonix11 napisał:
Czy pierwszy pozew otrzymałaś? Jak zmieniłaś adres, czy zawiadomiłaś sąd o zmianie adresu?

Tak, zawiadamiałam sąd o prawidłowym adresie a mimo to drugi pozew poszedł znów na nieaktualny adres (ten na który pierwotnie pozwał mnie powód)

Powrót