Skasowanie konta na forum

• Autor wątku Autor wątku Tryp
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tryp

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
Witam,

Kiedyś na pewnym forum założyłem konto. W wyniku sporu z administracją konto zostało mi zablokowane. Jednak jak ostatnio zauważyłem, na tym koncie w jednym poście podpisałem się imieniem i nazwiskiem.

Teraz chciałbym żeby nie wiązano tych wypowiedzi ani z moim loginem, ani tym bardziej nazwiskiem. Najlepiej, żeby w ogóle skasowano konto.

Napisałem do administratorów tego forum, ale odpisali mi, że nie kasują kont.
W takim razie mam pytanie: czy mam prawo zażądać usunięcia konta zgodnie z przepisami? Czy też nie mam prawa tego robić? Myślę, że gdybym podparł swoją prośbę przepisami to mógłbym wyrazić ją jaśniej, tak aby została ona spełniona przez administratorów.

Proszę o poradę i pozdrawiam serdecznie twórców i użytkowników tego wspaniałego forum!

Oczywiście ze prosić możesz
O jakie prawo chodzi o jakie przepisy
jeśli w regulaminie jest napisane że admin ma obowiązek usunąć konto na prośbę zainteresowanego to admin musi to zrobić
jeśli nie zrobi morzesz napisać skargę do właściciela serwera
W innych przypadkach nie masz racji
Poza tym za posty odpowiada piszący

Nie mam racji tzn.? w moim poście nie padło żadne stwierdzenie. Czy to że "za posty odpowiada piszący" oznacza, że mam prawo nimi dysponować np. poprosić admina o ich usunięcie?

Za treść postów odpowiada piszący.
Co do usuwania ich - patrz regulamin forum.
Na ogół piszący nie może usunąć postów na które została udzielona odpowiedź. U nas kiedyś była taka możliwość i spowodowało do bałagan na forum. Obecnie o usunięciu decydują admini i moderatorzy.

Powrót