Skazanie za pomoc.

• Autor wątku Autor wątku ela344
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ela344

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Dobry wieczór ,nasz sąsiąd wezwał policję ,iż mój narzeczony napadł go z nożem przy naszych drzwiach na parterze Było to rano nagle wali ktoś do drzwi wpada policja.Zlozyliśmy wyjaśnienie iż to swoista zemsta za to że pomogłam jego żonie uciec od niego.(założona niebieska karta).Po dwóch dniach znowu policja kryminalni aresztowali na 24godziny .Składam również wyjaśnienia że ,narzeczony nigdzie nie wychodził.Brak świadków ,proszę policję aby przesłuchano sąsiadów -nistety .Prokurator oddaje do sądu.Sad wydaje wyrok 4miesiace odrabiania na cele społeczne .Proszę o jakąkolwiek pomoc ,no jak można tak sobie człowieka i bez niczego skazac .I ten karakan teraz chodzi i pewnie jak się napije to się śmieje. Jeśli ktoś może nam pomóc jakie argumenty i co należy napisać w drodze odwolawczej-dziekuje.

Skoro piszesz że narzeczony napadł na sąsiada z nożem to kara jest zasadna. Przecież jeśli sąd już wydał wyrok to musiała być jakaś rozprawa gdzie narzeczony mógł przedstawić swoje racje.

ela344 napisał:
Brak świadków
Pokrzywdzony też jest świadkiem. Może o to chodzi? Jak się nie zgadza z wyrokiem, to niech bierze prawnika i odwołuje się od wyroku.

Ostatnia edycja:
Przesłuchany był w momencie zatrzymania na 24 godziny,ja również złożyłam zeznanie.Dostaliśmy wyrok nakazowy ,w związku z czym nie miał możliwości ,nie wiem jak to nazwać fachowo (konfrontacji?).Swoje zeznanie złożył na policji ,.i na tym koniec .Przyszedł wyrok nakazowy .Przecież w ten sposób można zrobić krzywdę kakrzywde każdemu niewinnemu człowiekowi.Co mamy dalej zrobić?.Jak się odwołać ?dziękuję za odpowiedź.

Na odwołanie od wyroku ma 7 dni od chwili jego odebrania. Kiedy otrzymał list? Jeśli minął 7 dniowy okres to po ptokach a jesli nie to wysylacie list o treści typu: wnosze sprzeciw od wyroku nakazowego z dnia ... sygn akt ...
Data... podpis...

Ostatnia edycja:
Dziękuję za pomoc.

Powrót