Skazany jak żyć

• Autor wątku Autor wątku magdzia m
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magdzia m

Użytkownik
Odpowiedzi
197
28,12,06 męża osadzono w więzieniu , ma wyrok łączny 7 lat. Został skazany
za PG, za sprawy z lat 90-tych. Wyrok łączny dostał w marcu 2006r.
Jest mi bardzo trudno, ponieważ zostawił mnie z długami, no i z trójką
dzieci. Jeśli mi się coś stanie, dzieci trafią do domu dziecka?

Jeżeli nie masz rodziny która sie nimi zajmie to niestety tak a chyba tego nie chcesz.... Ludzie sie rozwodza i zyja nadal , wiem ze to nie to samo ale mozna porównać. Jesli chcesz z nim zostac to po połowie lub 1/3 kary moze starac sie o zawieszenie reszty kary. areszt tez wliczają do kary wiec moze nie zostało az tak duzo. Masz firmę wiec mozesz jakos funkcjonować , wiele osób nie ma zadnych dochodów a męzowie byli jedynymi rzywicielami rodziny i daja sbie rade. Wiem ze to nie pocieszenie ale naprawde nie jest tak zle.
powodzenia

sytuacja jest tragiczna , firma jest likwidowana , po niej zostały tylko długi, mąż od wyjścia z aresztu w ciągu 3 lat narobił strasznych długów.
W areszcie siedział do innej sprawy i to mu się nie liczy. Mam żal do niego że znowu sama muszę sobie radzić. Jestem tym wszystkim strasznie zmęczona. Nie mam 20 lat i pracy tak szybko nie znajdę.
Na razie muszę to wszystko poukładać. Mam dla kogo żyć , dla dzieci.
Jego będę na razie odwiedzać, chociaż to jest dla mnie też karą.
Mam czas na przemyślenia. Mam żal do niego bo wiedział, że może
siedzieć i powinien rodzinę zabezpieczyć na taką ewentualność a nie zostawiać taki bałagan , o którym nawet nie będę pisać. Mężczyźni są bardzo nieodpowiedzialni.

Uprzejmie proszę o zadanie pytania dotyczącego zagadnienia związanego z prawem lub kontynuowanie dyskusji w listach aresztowanego.

atmosphere nie rozumiem o co chodzi , ale może mi podpowiesz
co mogę zrobić aby mąż został przeniesiony do zakładu bliżej miejsca
zamieszkania? kiedy to może nastąpić?

magda-na swoje pytanie dostaniesz odpowiedz,natomiast jeśli chodzi o sprawy związane z mężem,ale niekoniecznie z prawem,to mamy tutaj temat LISTY ARESZTOWANEGO,na którym możemy swobodniej podyskutować.atmosphere pilnuje tu porządku i chwała mu za to,a my spróbujmy zrozumieć :)

oceania bardzo ci dziękuje i tobie małgosiu też dobrze że znalazłam to forum , czytam wszystkie posty, i powoli rozumiem o co tu chodzi,

Madziu mozesz pisac do dyrektora Zk ,opisać sytuację ze nie stac cie na dalekie wyjazdy a chcesz aby maz miał kontakt z dziecmi i prosic o przeniesienie do blizszgo zakładu karnego

Dziękuję na pewno napiszę do dyrektora ZK , a jutro jadę na widzenie to się dowiem coś więcej.

[cytat:2lqjqyeg]
atmosphere nie rozumiem o co chodzi
[/cytat:2lqjqyeg]

Już tłumaczę.
Chodzi mi o to, że to jest forum prawne, zatem rozmawiamy na tematy związane z prawem.
Pozdrawiam.

Dziękuję atmospher już mniej więcej wiem o co chodzi.
Dzisiaj byłam na widzeniu z dziećmi , mąż ma karę i ja.
Na razie muszę jeździć bardzo daleko, może go przeniosą, ale na pewno
nie teraz. Jesteśmy bardzo zmęczeni.

Powrót