Skierowanie Z UP

• Autor wątku Autor wątku pawel2825
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawel2825

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. Dostałem skierowanie z UP do pracy. Adres stawienia był nieprawidły oraz numer tel stacjonarnego też. Zadzwoniłem po numer pod numer komórki ktoś odebrał i umuewił się zemną w jakimś lokalu w centrum miasta a nie w biurze tej firmy. Zadzwoniłem to tej firmy która ma siedzibę gdzieś indziej oficialną i chciałem rozmawiać z tym Panem.

Niestety w tej firmie nie znają go i taka osoba nie pracuje w dziele rekrutacji.

Co mam teraz zrobić ze skierowaniem z UP ?

A iść to nieznanego miejsca się trochę boję :(

Proszę o pomoc w tej sytułacji.

Teraz nie ma kto mi podbić skierowania, w siedzibie firmy ogłoszenia nie dali a zostało mi 2 dni na załatwienie bo innaczej strace ubezpieczenie. UP poinformowałem ale mam mieć podbite i dalej co. Jak osoba dająca ogłoszenie nie pracuje tej firmie ?

pawel2825 napisał:
Adres stawienia był nieprawidły oraz numer tel stacjonarnego też.
A co na to PUP?
pawel2825 napisał:
Jak osoba dająca ogłoszenie nie pracuje tej firmie ?
A może firma zleciła rekrutację firmie zewnętrznej? Może w firmie też nie wszyscy są zorientowani, że rekrutacja jest prowadzona?
Proponuję zadzwonić do PUP i potwierdzić tożsamość rekrutera.

Raczej nie bo firma ma własny dział rekrutacyjny i własne ofery pracy na stronie i tel. Firma zajmuje się ochroną a ja dostałem na stanisko kontroler stafy płatnego parkowania a strefa należy do spółki miasta.

Dzwoniłem na dział rekrutacji do firmy i chciałem rozmawiać z tym Panem a ta Pani odpowiedzia "kim jest ta osoba i za co jest odpowiedzialna" to trochę dziwne że nie zna kolegi z pracy. Przełączyła mnie do kadr - tam też nie wiedziała Pani kadrowa o nim.

No coż Pani z PUP tylko zadzwoniła na numer komórki z ogłoszenia, tak jak ja i tyle samo się dowiedziała.

Szukałem po internecie jakiś danych o nim, numerze tel, adresie, porostu nic niema coś powinno być jak prowadzi firme. Sam adres email jest na @2.pl więc też nie firmy ochroniarskiej bo mają własny serwer pocztowy.

A jeszcze w nazwie pracodawcy jest nazwa Firmy ochroniarskiej.

Ja zawsze sprawdzam gdzie mam iść na rozmowe i do tej pory wszysztko się zgadzało.

Moja rozmowa tel z tym Panem wygladała tak że dzwonie i muwię że dzwonię w spr pracy i kiedy można przyjść na rozmowe. On na ta że 10.30 i podaje nazwę ulicy. Jak go się zapytałem o tą ulicę gdzie ma siedzibę firma(nawet niedończyłem) on stardza źe kończy rozmowę i odkłada słuchawkę.

To wtedy zadzwoniłem to tej firmy bezpośrednio pod oficjalny numer, wybrałem numer(bo był autamat) rekrutacja a dalej to już tak jak pisałem

Powrót