Sklep CCC odrzucił moją reklamację - pomoc w napisaniu odwołania

• Autor wątku Autor wątku dominika.sandra
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dominika.sandra

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam .

Dnia 02.06.2015r kupiłam buty w sklepie CCC
Po niecałym tygodniu buty oddałam do reklamacji, ponieważ zewnętrzna strona obuwia przetarła się .
(Dodam, że za buty płaciłam 80 zł i tylko raz miałam je ubrane)
Reklamacja została odrzucona. :

" Za niezgodność towaru z umową nie uważa się uszkodzeń do których przyczynił się użytkownik np: siłowego rozerwania materiału,przetarcia, przerwania. Takie uszkodzenia są wynikiem naturalnego zużycia bądź uszkodzeniami mechanicznymi powstałymi z winy użytkownika "

Zrozumiałabym, gdybym te buty nosiła cały czas, bądź ich nie szanowała.
Czy mogę starać się o pozytywne rozpatrzenie mojej reklamacji ? Jeżeli tak, to co konkretnie musiałabym napisać ?
Bardzo proszę o pomoc i fachowe rady . Pozdrawiam

Masz może jakieś zdjecia tych butów?
I co konkretnie robiłaś gdy wada się ujawniła.
Rozpatruje rekalmacje w swoim sklepie odzieżowym.
Zgodnie z prawem przez pierwszy rok to sprzedawca musi udowodnic ze towar został sprzedany z wada a po roku to juz sam klient musi to udowodnic.
Czy dostałaś może to odrzucenie reklamacji ?
jezeli masz to daj scan.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.

Zdjęć butów niestety nie mam, ponieważ buty zostały w sklepie, gdyż nie zgadzam się z opinią odmowy
Buty miałam raz założone na nogach, (poszłam w nich do szkoły na egzamin ) . Moim zdaniem buty są marnej jakości, ponieważ po razie użytkowania zszedł kolor.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Hmm najlepszym rozwiazaniem w tym wypadku byloby udanie sie do rzeczoznawcy i zasiegniecie jego opinni. Wtedy z ta opinia idziesz do sklepu i skladasz odwolanie i wtedy nie moga Ci juz jej odrzucić.

hmm tylko, że Pani w sklepie powiedziała mi, że jeżeli zabiorę buty, to automatycznie zgadzam się z odrzuceniem reklamacji .

przemob125 napisał:
Czemu tak twierdzisz?

To chyba logiczne, że nie muszą się zgodzić z oceną rzeczoznawcy, co za tym idzie, mogą ponownie odrzucić.
Może Ty podaj podstawę prawną, że nie mogą odrzucać, gdy konsument napisze odwołanie zawierające opinię rzeczoznawcy.

więc co robić w takiej sytuacji ?

Powrót