Sklep internetowy, Electro........oszuści?

• Autor wątku Autor wątku 23Krzysiek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
2

23Krzysiek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam
Przejdę odrazu do sedna sprawy.
26.08.2018 Kupiłem telefon w sklepie …..., dla nowych klientów z OLX miał być kod rabatowy więc go użyłem zmniejszyło mi cena z 3tys na 2 tys pomyślałem fajna oferta biorę. Wcześniej oczywiście sprawdziłem w necie co piszą o tym sklepie były pozytywne opinie choć niewiele a na stronie sklepu nic nie znalazłem, no ale kupiłem. Dostałem e-mail od sklepu z danymi do przelewu itd. przelałem pieniądze no i czekam. Był to weekend więc wiedziałem że,pieniądze pójda dopiero w poniedziałek. Na stronie widnieje ciągle oczekiwanie na przelew no dziś już jest środa i dalej nic, nikt nie odpowiada na moje maile oraz na telefony, na stronie również od poniedziałku widnieje przerwa techniczna. Zaczynam się martwić czy nie starcę pieniędzy,to dośc duża suma. Sklep jest zarejestrowany w KRS sprawdzałem, jest to jakiś argument? Czy w tej chwili mogę odstąpić od umowy? Ogólnie co powinienem zrobić w tej sytuacji?
Proszę o poradę.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Pod tą stroną jest giełda domen, wiesz u kogo w ogóle dokonywałeś zakupu? Może to jakaś spółka z o.o. z zarządem bez peseli, to wtedy szukaj wiatru w polu.

Opinie to może i ma dobre ale poprzedni właściciel.
KOMUNIKAT OPINEO
Od dnia 15.08.2018r. istnieje nowy właściciel sklepu. Zapraszamy Klientów do zamieszczania opinii na temat jakości obsługi w nowej odsłonie serwisu Electrocity24.pl Opinie o sklepie sprzed zmiany właściciela znajdziesz w archiwum: […]

No to teraz juz pewnie po pieniądzach wczoraj strona byla dostępna... dziśaj to już wogóle nic się nie włącza.I co teraz zrobić?

Do kogo należy ten nr KRS, który znalazłeś? Jak masz jakiś adres firmy to wezwać pisemnie do wydania rzeczy lub zwrot gotówki a później to już tylko policja i zgłoszenie oszustwa.

Tak wyglądała strona sklepu wczoraj jeszcze po 12 w nocy + KRS.
***mod***

Nic nie widać, wrzuć zdjęcie lepszej jakości.

HEJ...
też dałem się oszukać w temacie zakupu kamerki go pro, też dokonałem zakupu w weekend 25.08...powiedzcie co można zrobić? iść na policję i co?

Czy po 15.08.2018 po zmianie właściciela sklepu nie powinny dance w KRS zostać usunięte? Na nich opierałem tak naprawde swój zakup, wkońcu ta domena tam była i ciagle widnieje. Co z danymi gościa do przelewu? Na policję zabrać wydrukowane: potrwierdzenie przelewu, e-maile co jeszcze mogłbym to tego dołożyć? nr tel który jest ciagle zajęty (podany był na stronie jak kupowałem)

Tomson83 napisał:
...powiedzcie co można zrobić?...
Można na przykład założyć swój temat nie robiąc śmietnika w tym temacie.
Za chwilę zaczną się pojawiać odpowiedzi na Twoje i 23Krzysiek pytania i będzie groch z kapustą.

Oboje mamy do czynienia z tą samą sytuacją, chyba nie trzeba tworzyc nowych wątków.

Wydruk przelewu i co tam masz, prokurator uzna co mu potrzebne ale na 99% sprawa zostanie umorzona jak spółka na Cyprze a pewnie i ten Cypr to wał.

Ja też miałem dokonać zakupu u tego sprzedającego ale postanowiłem się wstrzymać .Dlatego na olx jest dużo fałszywych ogłoszeń co do nowych urządzeń a administratorzy nic nie robią .
Na waszym miejscu wydrukujcie wszystkie dokumenty i na policje . Kasy raczej już nie zobaczysz .konto pewnie otwarte na jakiegoś lumpa spod sklepu a IP z sieci niezabezpieczonej .życzę powodzenia

Ostatnia edycja:
OLX to nie oszustwo. To miejsce, które służy do ogłaszania ofert a finalizacja odbywa się" z ręki do ręki". Trzeba przeczytać ze zrozumieniem regulamin a nie ślepo wierzyć zamieszczającym oferty.
Nie OLX ale ktoś podszywający się pod sklep internetowy (prawdopodobnie) oszukał pytającego.

Ale administrator olx który dokonuje weryfikacji ogłoszenia powinien dobrze sie zastanowić czy tel za 2500 jest sprzedawany za 1800zl a konto dane jest otwarte tego samego dnia i bez telefonu kontaktowego

Jeśli treść oferty nie narusza przepisów prawa i/lub regulaminu, to dlaczego ktoś ma zabronić sprzedaży produktu za kwotę jaką sprzedający uznał za wystarczającą?

Dziwne bo jak się odpowie na jakieś lipne ogłoszenie i ogłoszenie zostanie zablokowane to na mela otrzymuje się informacje Ogłoszenie to zostało uznane przez nas lub naszych Użytkowników za nieprawdziwe.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót