S
smougie
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 36
Witam serdecznie!
17 sierpnia zamówiłem w sklepie internetowym noproblem shop 2 koszulki + 3 gratis (w tamtych dniach na facwebooku tego sklepu ogłoszono promocje, przy zakupie t-shirt drugi t-shirt jakiś tam gratis). Chwilę później dokonałem wpłaty na ich konto, wszystko odbywało się przez ich formularz na stronie.
Przelałem kwotę ok. 130zł, niby nie dużo ale stówa po ulicy nie biega, są to dwa dni mojej pracy... Po 5 dniach nie było ani paczki ani informacji ze sklepu o przyjęciu zlecenia więc napisałem do firmy poprzez formularz kontatkowy znajdujący się na ich stronie, nadal nic, dopiero jak napisałem na profilu fb po tym jak zobaczyłem, że wrzucili kolejną promocję otrzymałem od nich wiadomość abym sprawdził mail i faktycznie odpisali:
Od tego czasu cisza. Napisałem również do tej firmy na fb licząc na to, że przyczyną braku odpowiedzi jest to, że rzadko zaglądają na e-mail firmowy...
Moje pytanie jest następujące, jakie kroki powinienem podjąć? Wiem, że jest to czyn niskiej szkodliwości społecznej no ale tak być nie może! Czy wysłać mail z jakimś wezwaniem do zrealizowania zamówienia?
Liczę na jakieś rady z Waszej strony.
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Mateusz
@EDIT
Na ich stronie internetowej jak i profilach FB, nie ma żadnych informacji dot. tego przepisu prawnego:
17 sierpnia zamówiłem w sklepie internetowym noproblem shop 2 koszulki + 3 gratis (w tamtych dniach na facwebooku tego sklepu ogłoszono promocje, przy zakupie t-shirt drugi t-shirt jakiś tam gratis). Chwilę później dokonałem wpłaty na ich konto, wszystko odbywało się przez ich formularz na stronie.
Przelałem kwotę ok. 130zł, niby nie dużo ale stówa po ulicy nie biega, są to dwa dni mojej pracy... Po 5 dniach nie było ani paczki ani informacji ze sklepu o przyjęciu zlecenia więc napisałem do firmy poprzez formularz kontatkowy znajdujący się na ich stronie, nadal nic, dopiero jak napisałem na profilu fb po tym jak zobaczyłem, że wrzucili kolejną promocję otrzymałem od nich wiadomość abym sprawdził mail i faktycznie odpisali:
*Ja - brak treści ponieważ formularz kontaktowy na stronie nie miał opcji przesłania kopii wiadomości na mail.
*Firma - Witam Serdecznie Przepraszam za pozne przyjecie zamówienia.Niestety na obecna chwile zamówionego przez Pana modeli nie posiadamy z tego rozmiaru w zamian mozemy zaoferowac inne modele z tego rozmiaru lub jezeli nie interesuja inne modele zwrot gotówki.Pozdrawiam Serdecznie
*Ja -Witam Serdecznie Przepraszam za pozne przyjecie zamówienia.Niestety na obecna chwile zamówionego przez Pana modeli nie posiadamy z tego rozmiaru w zamian mozemy zaoferowac inne modele z tego rozmiaru lub jezeli nie interesuja inne modele zwrot gotówki.Pozdrawiam Serdecznie
*Firma - W ciagu 2 tyg
*Ja - Chętnie poczekam, jeżeli to faktycznie będzie ok. 2 tyg(wszystko 22.08)
*Ja (6.09) - Witam serdecznie!
W dniu 22.08 otrzymałem info, że t-shirty które mnie interesują będą za 2 tyg, chciałbym się dowiedzieć jak się mają sprawy.
Pozdrawiam,
Mateusz![]()
Od tego czasu cisza. Napisałem również do tej firmy na fb licząc na to, że przyczyną braku odpowiedzi jest to, że rzadko zaglądają na e-mail firmowy...
Mateusz ******
Witam...
Napisałem do państwa mail'a co z zamówieniem które miało zostać zrealizowane po 2 tygodniach od 22 sierpnia i nadal cisza, czy mogę wiedzieć co jest grane?
Pozdrawiam,
Mateusz
Moje pytanie jest następujące, jakie kroki powinienem podjąć? Wiem, że jest to czyn niskiej szkodliwości społecznej no ale tak być nie może! Czy wysłać mail z jakimś wezwaniem do zrealizowania zamówienia?
Liczę na jakieś rady z Waszej strony.
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Mateusz
@EDIT
Na ich stronie internetowej jak i profilach FB, nie ma żadnych informacji dot. tego przepisu prawnego:
Art. 9.
1. Konsument powinien być poinformowany, przy użyciu środka porozumiewania się na odległość, najpóźniej w chwili złożenia mu propozycji zawarcia umowy, o:
1) imieniu i nazwisku (nazwie), adresie zamieszkania (siedziby) przedsiębiorcy oraz organie, który zarejestrował działalność gospodarczą przedsiębiorcy, a także numerze, pod którym przedsiębiorca został zarejestrowany,
Ostatnia edycja: