Sklep internetowy - pozew

• Autor wątku Autor wątku KleiKK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KleiKK

Witam,
jest ktoś w stanie powiedzieć jak wygląda proces pozwu przeciwko sklepowi?
Jakiś czas temu zakupiłem obuwie na stronie ***, po pewnym czasie buty się rozwaliły, rękojmia nie zadziałała tak jak chciałem kolejno rzecznik praw konsumenta swoją interwencją nie przekonał *** do zmiany zdania i powiedział, że jedyne co mogę zrobić to pójść do sądu. Stąd moje pytanie:
ile kosztuje taki pozew, jakie poniosę koszty jeśli wygram i jakie jeśli przegram oraz jak czasochłonne jest złożenie samego pozwu?
Dziękuję za wszelkie informacje.

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Najpierw znajdź rzeczoznawce która wyda dla ciebie korzystną opinie bo sklep na pewno już profesjonalną opinie posiada.
Bez tego jak chcesz wygrać przed sądem jak profesjonalista/rzeczoznawca stwierdził, ze to twoja wina.

Tutaj chodzi o niedotrzymanie 14 dni :) wiec kazdy znajacy sie na kalendarzu wie co i jak.

Może lepiej cos napisz co kiedy datami się działo, bo nie takie rzeczy juz ludzie na forum pisali myśląc, że mają racje ;)

Regand napisał:
Najpierw znajdź rzeczoznawce która wyda dla ciebie korzystną opinie bo sklep na pewno już profesjonalną opinie posiada.
Bez tego jak chcesz wygrać przed sądem jak profesjonalista/rzeczoznawca stwierdził, ze to twoja wina.
Opinia rzeczoznawcy w sądzie ma charakter dokumentu prywatnego i wystarczy, że sklep ją zakwestinuje, wtedy będzie można sobie nią 4 litery podetrzeć.

Jeżeli sklep nie dotrzymał terminu, to opinia tak czy siak będzie zbędna.

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka

Powrót