Sklep nie chce wystawić ani rachunku ani FV.

• Autor wątku Autor wątku carrypl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

carrypl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Zakupiłem telefon, przelałem pieniądze oraz poprosiłem o wystawienie faktury vat 23% na zakupiony przedmiot. Po kilku tygodniach od daty zakupu otrzymałem wiadomość, że telefon został wysłany oraz że nie otrzymam polskiej faktury tylko chińską (?). Co mogę zrobić w tym przypadku?

Podałem w formularzu nip, dane do faktury w specjalnej rubryce.
I otrzymałem maila, że FV nie otrzymam.

Nie otrzymam faktury 23% tylko chińską z której nic nie odliczę.

No ale to przecież nie ich wina tylko twoja. Może na początek sprawdź z kim zawarłeś transakcję? :what:

Powiem tak ja również nacięłam się na ten sklep, na stronie oraz w regulaminie nie znalazłam żadnej informacji odnośnie tego że towar wysyłany jest z zagranicy. jakie było moje zdziwienie kiedy otrzymałam informację że to paczka została wysłana z Hong Kongu. Do tego odprawa celna która mnie dodatkowo kosztowała. Po odebraniu telefonu okazało się że towar jest niesprawny, ( po 10 minutach zawiesił się i nie można było go już uruchomić) W związku z powyższym skorzystałam z formularza reklamacyjnego znajdującego się na stronie Telefony komórkowe i smartfony Nokia, HTC - sklep internetowy StandardGSM. Wypełniłam go i otrzymałam informację że towar mam wysłać pod wskazany adres w formularzu co też uczyniłam. Po około 2 tyg telefon wrócił "niby naprawiony" niestety okazało sie że jest dalej nie sprawny. Zdenerwowało mnie to strasznie, nie można było się skontaktować z firmą . Po dłuższym czasie ponownie wypełniłam formularz reklamacyjny i wysłałam paczkę pod podany adres ( adres został wygenerowany ten sam co wcześniej). po 2 dniach zadzwonił do mnie listonosz i poinformował mnie że taka firma nie istnieje a pod wskazanym adresie jest firma farmaceutyczna. Kontaktowałam sie z firmą standardgsm ale Pan łaskawie mnie "zlał"
Co ja w takiej sytuacji mogę zrobić??
aaa na koniec chciałabym dodać że za pomocą jednej ze stron internetowych a której to można sprawdzić poprawność nr IMEI telefonu sprawdzałam swój telefon i okazało się że taki telefon o takim IMEI nie istnieje ( nie pokazało mi co to za marka i model)

Witam. Jak się Pani powiodło z transakcją z daną firmą? Czy oddali Pani pieniądze za telefon lub czy przysłali sprawny? Pozdrawiam.

Powrót