Sklep nie chce zwrócić gotówki

• Autor wątku Autor wątku SCF
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SCF

Użytkownik
Odpowiedzi
94
Witam,
Kupowalem w sklepie mediaexpert na raty zestaw: telewizor, klawiature i komputer mobilny do telewizora. Wszystko na jedne raty. Ten komputer ulegl awarii, poszedl do serwisu po czym serwisant orzekł że wymiana na nowy albo zwrot gotówki. Zdecydowalem sie na wymianę. Oczywiscie mieli juz tylko inny model - drozszy o 50 zl więc musialem dopłacić. Okazało się że wymieniony komputer był wadliwy. W zasadzie wymienialem go już 6 razy na kolejne egzemplarze i za kazdym razem ta sama wada. W sklepie nie mogą mi go przetestować tłumacząc ze nie działa im internet który do tego jest potrzebny. Obiecali zwrot gotówki za kolejnym razem jak bedzie wadliwy po czym jak przyszło co do czego to wycofali się z tego argumentujac ze mialem to na kredyt i nie przysluguje mi zwrot gotowki. Tłumaczyli to tym ze nie mają w systemie mojej zapłaty bo ja wplacalem to w ratach do banku i jedyne co moga zaproponowac to wymiany.
Prosze bardzo o radę czy na pewno ja nie moge dostac z powrotem gotówki. A jesli mogr to jak mam walczyc z tym sklepem ? Ten komputer kosztował 550 zł więc to nie są małe pieniądze. A co mi po wymianach skoro żaden egzemplarz z tego modelu u mnie nie działa.

Również kłóciłam się ze sklepem RTV o zwrot gotówki za telefon, który był na raty. Ogólnie rzecz biorąc telefon jest własnością banku a nie sklepu(chyba). Mi zostały 3 raty do końca więc sklep nie powinien robić problemu( a były problemy ogromne), wyciąg z banku o tym że raty spłacone na bieżąco i nie ma zaległości wystarczył by sklep oddał pieniądze, dodatkowo proponuję kontakt z rzecznikiem praw konsumenta, który może załatwić sprawę ze sklepem za Ciebie. Mam nadzieje że trochę pomogłam

Powrót