Sklep nie dotrzymał terminu realizacji

• Autor wątku Autor wątku jetset
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jetset

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam

W dniu 8.10 zamówiłem w sklepie internetowym aparat fotograficzny. Po zamówieniu otrzymałem potwierdzenie przyjęcia zlecenia do realizacji po ustalonej cenie. Nastepnie otrzymałem wiadomość, iż moje zlecenie jest w trakcie realizacji i mam oczekiwać na informację o terminie odbioru. Towar miałem odebrać osobiście, zapłata w momencie odbioru.

Minął już termin 15 dni roboczych, które sklep podaje w Warunkach realizacji, a ja wciąż nie otrzymałem zamówionego towaru. Czy jest jakaś możliwość wymóc na sprzedającym wydanie mi towaru.
Pełny tekst regulaminu sklepu http://fotobasia.pl/regulamin.html

Pozdrawiam
JetSet

A to czytał
:help:
Termin wysyłki zamówionych towarów wynosi od 24 godzin do 15 dni roboczych od momentu potwierdzenia zamówienia, :!: o ile podczas potwierdzenia zamówienia nie nastąpią inne ustalenia odnośnie terminu dostawy pomiędzy Sklepem a Kupującym. :!:

Ten niedookreślony zapis wystarczy za furtke dla sklepu w zwłoce z wydaniem Ci towaru.
Zawsze możesz zrezygnować i kupić gdzie indziej, przecież mamy wolny rynek i konkurencję.

[cytat="SlawkoBoy"]A to czytał
:help:
Termin wysyłki zamówionych towarów wynosi od 24 godzin do 15 dni roboczych od momentu potwierdzenia zamówienia, :!: o ile podczas potwierdzenia zamówienia nie nastąpią inne ustalenia odnośnie terminu dostawy pomiędzy Sklepem a Kupującym. :!:
[/cytat]
Doczytał, ale żadnych innych ustaleń nie było.

[cytat="SlawkoBoy"]
Zawsze możesz zrezygnować i kupić gdzie indziej, przecież mamy wolny rynek i konkurencję.[/cytat]
W sumie mogę, tylko w tej chwili nie kupię tego aparatu w tej cenie w jakiej sklep zaoferował mi w momencie składania zamówienia. Różnica jakies 30 % :wow: oczywiście o tyle jest teraz droższy, przy zakupie gdzie indziej.

Może jakieś pisemko do nich o przyspieszeniu realizacji, pomoże, na co się powołać ?

[cytat="jetset"]....Nastepnie otrzymałem wiadomość, iż moje zlecenie :!: jest w trakcie realizacji i mam oczekiwać na informację o terminie odbioru :!:

[/cytat]
Na upartego to może być tym dodatkowym ustaleniem :what:

Pozostaje tylko cierpliwie czekać. Mam nadzieję że uda Ci się kupić ten sprzęt po tak dobrej cenie. Pozdrawiam :ok:

Powrót