Sklep nie przekazal umowy do banku.

• Autor wątku Autor wątku kategolunsky93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kategolunsky93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Kupilam 26 lutego telefon w sklepie internetowym na raty w banku. Sklep wyslal umowe do podpisania. Wplacilam zaliczke. Podpisalam umowe i odeslalam ja do sklepu. Dostalam towar. Przypadkiem zadzwonilam do banku bo nie dostalam druczkow do splaty rat. Okazalo sie ze sklep nie przekazal nawet umowy do banku. Dzwonilam do sklepu. Obiecali ze to zrobia. Dzis znow sie okazalo ze umowa nie dotarla. Jesli nie zaplace teraz raty bo bank nie ma umowy to poniose konsekwencje? Co robic? Chce uczciwie zaplacic za telefon. Nie potrzebny mi komornik..

Czy w umowie kredytowej są zawarte wszelkie potrzebne informacje odnośnie trwania umowy oraz numeru konta na jakie należy dokonywać spłat? Czy jest wyszczególniona wielkość raty oraz terminy spłat?

PS
Stosuj proszę polskie litery.

Tak. Wszystko jest zawarte w umowie.

Zwyczajnie wywiązuj się z umowy o kredyt.

... i zachowuj wszelkie dowody wpłat lub potwierdzenia przy przelewach internetowych, tak aby mieć je pod ręką w razie czego.

Dobrze. Dziękuję.

A co zrobić w sytuacji gdy po dokonaniu przelewu pieniądze wracają a w tytule jest - brak rachunku technicznego. Bank mnie poinformował ze sklep nie przesłał umowy kredytowej.

Powrót