F
Falkon97
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 44
WItam. Umarł mój ojciec. Jestem synem z pierwszego małżeństwa. Mój ojciec miał w sumie 4 żony, z każdego małżeństwa dzieci - w sumie jest nas pięcioro. Mój ojciec był zamożnym człowiekiem, ALE też dość cwanym tzn miał kilka spółek z których część jest z długami, a część z pokaźnym majątkiem. Miał niezliczone nieruchomości, dużo ziemi itd itp (poprzez te spółki) ALE kiedy rozmawiałem z jego ostatnią żoną kilka dni po śmierci powiedziała mi - Ojciec nic nie miał, miał tylko 500 zł zasiłku.??? Myślę, że mogą teraz w tych spółkach i z całym majątkiem dziać się różne rzeczy, przepisywania, sprzedaże, fałszowania itd itp. Do tego wszystkiego mieszkam w innym mieście, nikt nie ma do mnie żadnego adresu, nie chciałbym być pominięty przy jakiś sprawach urzędowych, bo raczej nie liczę na to, żeby ktoś miał interes, żeby o mnie pamiętać.
Jak ja mam się zabrać do tego, żeby chociaż jakiś zachowek otrzymać, albo przysłowiową pamiątkę po ojcu? Może ktoś poradzić, trochę jakby dziecku tłumaczył, dziękuję. F
Jak ja mam się zabrać do tego, żeby chociaż jakiś zachowek otrzymać, albo przysłowiową pamiątkę po ojcu? Może ktoś poradzić, trochę jakby dziecku tłumaczył, dziękuję. F