Skopiowane opisy

• Autor wątku Autor wątku Cescex
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Cescex

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam wszystkich zgromadzonych!

Prowadzę serwis o grze Gothic 4 i są tam artykuły o poprzednich częściach. Wczoraj na forum nowy użytkownik forum napisał nowe tematy z opisami modyfikacji które zostały zaczerpnięte z innej strony (zostało skopiowane) bez podania źródła i bez zgody autora tekstów.

Ja nie wiedziałem że są to skopiowane opisy, bo nie znam całego internetu na pamięć i ciężko mi jest sprawdzać każdy post, dowiedziałem się tego dzisiaj od pewnej osoby która napisała że są one skradzione, opisy od razu zostały usunięte. Tylko że osoba która to napisała zrobiła zdjęcia tych że kopi i teraz grozi prokuratorem, i kto w takim wypadku ponosi odpowiedzialność i karę ?

bardzo proszę o odpowiedź

Ty, jako Administrator, wywiazales sie z obowiazkow: dostales info o naruszeniu praw autorskich i zareagowales.
Jesli ten ktos sie uprze to conajwyzej bedziesz swiadkiem.

A tak wogule to co Ci w tej chwili zarzuca autor tekstu?

Sam autor nie pisał zażaleń(do mnie), a jedynie osoba która to znalazła ten że plagiat...

Nie daj się zastraszyć. O odpowiedzialności a tym bardziej o karze nie może być mowy."Życzliwych" nie brakuje... jestem prawie pewien że "życzliwy" tym prokuratury nie zainteresuje.

Czyli moge spać bezpiecznie ? i są Panowie/Panie pewni ?

przepraszam za wszelkie kłopoty,,,

Powrót