Skórka Wordpress na licencji GNU

• Autor wątku Autor wątku OptiC
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

OptiC

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam wszystkich na forum.

Chciałbym samodzielnie stworzyć stronę opartą na Wordpresie, jednak się trochę pogubiłem.

Znalazłem bardzo fajną, darmową skórkę na której chciałbym oprzeć swoją stronę(https://wordpress.org/themes/skt-black/). Jednak nie do końca jestem w stanie zrozumieć założenie licencji.

Czy na każdej stronie/podstronie/stopce muszą znajdować się informację*o autorze i licencji, czy ja to ma wyglądać?

Po zainstalowaniu skórki, w stopce są informacje:
"© 2015 SKT Black. All Rights Reserved" i "Design by SKT Themes"

Czy mogę*to tak po prostu usunąć/zmodyfikować?

Pozdrawiam Adam

OptiC napisał:
... Czy na każdej stronie/podstronie/stopce muszą znajdować się informację o autorze i licencji, czy ja to ma wyglądać?

Czy mogę to tak po prostu usunąć/zmodyfikować?...
Tylko jeśli zezwala na to licencja. Brak informacji na ten temat nie pozwala na jakiekolwiek modyfikowanie podpisu.

Właśnie o to chodzi, że nie wiem, czy pozwala mi na to licencja - dlatego też zadałem to pytanie, aby uzyskać takie informacje.

license: GNU General Public License v3.0

Czy skórka na tej licencji może podlegać takim modyfikacjom?

Ostatnia edycja:
OptiC napisał:
... license: GNU General Public License v3.0

Czy skórka na tej licencji może podlegać takim modyfikacjom?
Nie pamiętam, zapoznaj się z treścią licencji. To jest w Twoim interesie znać jej warunki.

Zapoznałem się z jej treścią i nie do końca ją rozumiem i nie wiem jak mam interpretować. Dlatego pojawiło się to pytanie.

Nie znam terminologii prawniczej i ciężko czyta mi się*takie rzeczy. Wiem, dla Ciebie - jako prawnika, lub osoby zainteresowanej prawem może wydawać się*to dziwne, ale tak jest.

Zobaczymy jakie podejście do użytkowników mają inne fora.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

OptiC napisał:
... Nie znam terminologii prawniczej i ciężko czyta mi się*takie rzeczy. ...
Zatem przytocz czego nie rozumiesz.

PS.
Tutaj nikt nie "pracuje" wiec postawa roszczeniowa jest niestosowna.

LeszsekS napisał:
Tutaj nikt nie "pracuje" wiec postawa roszczeniowa jest niestosowna.

Z tego co zauważyłem przeglądając forum to również nikt nie pomaga.

Cóż, skoro
OptiC napisał:
... ciężko czyta mi się*takie rzeczy. ...
trudno uznać Twój wniosek za miarodajny. Jeśli Twoim celem jest tylko ponarzekać to daj sobie spokój albo wykaż minimum własnej inicjatywy w uzyskiwaniu odpowiedzi.

PS.
Kawa na ławę to w knajpie za kasę.

OptiC napisał:
Według tego co piszą specjaliści na forach poświęconych WordPress licencja GNU GPL "w żaden sposób nie ogranicza osób z niego korzystających przed usuwaniem wszelkich adnotacji o użytym skrypcie.". Również jeśli skórka jest na licencji GPU GPL to można usuwać adnotacje w stopce. Tylko sprawdź czy nie mylisz licencji WP z licencją skórki ;)

Ostatnia edycja:
Powrót