R
radiradiradi1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam. Sprzedałem ostatnio telefon, kupujący wysłał mi pieniądze które bez problemu dotarły. Jednak (pisząc z adresu e-mail który był przypisany do konta allegro) zapytał się czy mogę wysłać jako paczkę konduktorską za dodatkową opłatą. Zgodziłem się ponieważ pieniądze dotarły a adres email zgadzał się z tym podanym na allegro. Przesyłkę nadałem (posiadam potwierdzenie). Była tego samego dnia na miejscu w Krakowie. O godzinie 23 sprzedający prosi mnie (z innego adresu email niż był przy danych allegro) abym anulował wysyłkę ponieważ ktoś się wkradł na konto. Z tego co rozumiem musiałby ktoś wkraść się na jego konto bankowe, allegro oraz pocztę aby potwierdzić zmianę konta e-mail w danych allegro.
Do sedna:
Czy wysyłając paczkę na wskazany przez kupującego adres(posiadając potwierdzenie oraz wszystkie zapisane rozmowy), mogę spać spokojnie i sprawa nie będzie mnie dotyczyć?
Wyszło na to że użytkownik nie odebrał przesyłki tylko odebrał ją ktoś inny płacąc z jego konta bankowego przez PayU i kupując z jego loginu allegro.
Sprawa strasznie podejrzliwa, że aż sobie nie wyobrażam oby ktoś złamał 3 hasła jednocześnie, szczególnie do konta bankowego. Podejrzewam próbę wyłudzenia ode mnie pieniędzy.
Do sedna:
Czy wysyłając paczkę na wskazany przez kupującego adres(posiadając potwierdzenie oraz wszystkie zapisane rozmowy), mogę spać spokojnie i sprawa nie będzie mnie dotyczyć?
Wyszło na to że użytkownik nie odebrał przesyłki tylko odebrał ją ktoś inny płacąc z jego konta bankowego przez PayU i kupując z jego loginu allegro.
Sprawa strasznie podejrzliwa, że aż sobie nie wyobrażam oby ktoś złamał 3 hasła jednocześnie, szczególnie do konta bankowego. Podejrzewam próbę wyłudzenia ode mnie pieniędzy.