Skradzione konto allegro - zakupy

• Autor wątku Autor wątku radiradiradi1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

radiradiradi1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Sprzedałem ostatnio telefon, kupujący wysłał mi pieniądze które bez problemu dotarły. Jednak (pisząc z adresu e-mail który był przypisany do konta allegro) zapytał się czy mogę wysłać jako paczkę konduktorską za dodatkową opłatą. Zgodziłem się ponieważ pieniądze dotarły a adres email zgadzał się z tym podanym na allegro. Przesyłkę nadałem (posiadam potwierdzenie). Była tego samego dnia na miejscu w Krakowie. O godzinie 23 sprzedający prosi mnie (z innego adresu email niż był przy danych allegro) abym anulował wysyłkę ponieważ ktoś się wkradł na konto. Z tego co rozumiem musiałby ktoś wkraść się na jego konto bankowe, allegro oraz pocztę aby potwierdzić zmianę konta e-mail w danych allegro.

Do sedna:
Czy wysyłając paczkę na wskazany przez kupującego adres(posiadając potwierdzenie oraz wszystkie zapisane rozmowy), mogę spać spokojnie i sprawa nie będzie mnie dotyczyć?

Wyszło na to że użytkownik nie odebrał przesyłki tylko odebrał ją ktoś inny płacąc z jego konta bankowego przez PayU i kupując z jego loginu allegro.

Sprawa strasznie podejrzliwa, że aż sobie nie wyobrażam oby ktoś złamał 3 hasła jednocześnie, szczególnie do konta bankowego. Podejrzewam próbę wyłudzenia ode mnie pieniędzy.

Przesyłka konduktorska? Serio?

Nie masz sobie nic do zarzucenia. Miałeś prawo domniemywać że pisze do ciebie właściwa osoba.

Tak kupujący prosił mnie o konduktorską ponieważ był piątek a chciał mieć na ten sam dzień i dopłacił mi do tego, jechał pociag przez bydgoszcz dlatego nadajac o 11 o 17 miał ją już w Krakowie. Dziękuję za odpowiedź.

Powrót