W
windmakerpl
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Proszę o pomoc w jednej dość nietypowej sprawie. Zacząłem studia drugiego stopnia po obronie licencjatu na nowym kierunku. Kierunek ten mi się nie spodobał, w związku z czym zdecydowałem złożyć dokumenty na inny (rekrutacja została przedłużona), na który się bezproblemowo dostałem i zacząłem uczęszczać na niego i brać aktywny udział. Kilka dni po przyjęciu mnie, udałem się do dziekanatu z pytaniem, kiedy mogę podpisać umowę i ślubowanie. Jedna z Pań powiedziała mi, bym przyszedł po 17 listopada, ponieważ jest przedłużona rekrutacja. Powiedziała nawet "spokojnie po 17 listopada". 18 listopada na e-dziekanacie pojawił mi się komunikat o skreśleniu z listy studentów. A powód to niepodpisanie ślubowania.
Oczywiście, że chcę to podpisać i będę robił wszystko, co w mojej mocy, by tak też się stało. Jak rozumiem, muszę napisać podanie do rektora o cofnięcie tej decyzji. Chciałbym jednak zapytać, ponieważ jestem totalnie zielony w tej kwestii, czy w czasie rozpatrywania mojego podania mam uczęszczać na zajęcia? Czy takie cofnięcie decyzji to jest formalność czy jednak mogą być z tym związane pewne problemy? Dodam, że wszystkie opłaty rekrutacyjne i tym podobne już dokonałem. Brakuje tylko tego nieszczęsnego ślubowania. I tak, rozumiem, że to w dużej mierze moja wina, niestety mleko się wylało i nie jestem w stanie cofnąć czasu. Proszę o pomoc, jakieś wskazówki, cokolwiek.
Oczywiście, że chcę to podpisać i będę robił wszystko, co w mojej mocy, by tak też się stało. Jak rozumiem, muszę napisać podanie do rektora o cofnięcie tej decyzji. Chciałbym jednak zapytać, ponieważ jestem totalnie zielony w tej kwestii, czy w czasie rozpatrywania mojego podania mam uczęszczać na zajęcia? Czy takie cofnięcie decyzji to jest formalność czy jednak mogą być z tym związane pewne problemy? Dodam, że wszystkie opłaty rekrutacyjne i tym podobne już dokonałem. Brakuje tylko tego nieszczęsnego ślubowania. I tak, rozumiem, że to w dużej mierze moja wina, niestety mleko się wylało i nie jestem w stanie cofnąć czasu. Proszę o pomoc, jakieś wskazówki, cokolwiek.