Skreślenie z listy studentów

• Autor wątku Autor wątku taczer22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

taczer22

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam,
Mam problem z uczelnią... Nie wiem jak wygląda to prawnie, dlatego chciałbym się dowiedzieć. Czy jeżeli nie podchodzę do sesji egzaminacyjnej (zimowej), + nie decyduje się na indywidualny tok studiów, uczelnia ma prawo nie skreślić mnie z listy studentów, a co za tym idzie dalej naliczać mi czesne?

Ale to Ty musisz zdecydować czy chcesz studiować i płacić czy nie. Nikt w dziekanacie na bieżąco nie śledzi, czy przystępujesz do egzaminów czy nie. A już szczególnie, kiedy na uczelni obowiązuje roczne rozliczenie. I uprzedzając kolejne pytanie - nie ma zasady "nie chodzę - nie płacę".

Okej, zgadzam się z Tobą :). Chodzi mi o to czy jak nie mam zaliczonego egzaminu, to uczelnia nie powinna mnie skreślić automatycznie z listy studentów. Muszę przestudiować reg. uczelni może coś tam wyczytam :). Sprawa ma drugie dno, bo z tego co się zorientowałem to szkoła ma straszne długi, i może dlatego nie zostałem skreślony :) wiadomo student się nie interesuje to mu damy indywidualny tok studiów, bez jego wiedzy :).

Naprawdę na Twojej uczelni dostaje się indywidualny tok studiów, kiedy nie daje się rady ze zdawaniem egzaminów? I to jeszcze bez wniosku studenta?

Ostatnia edycja:
Chodzi mi o to czy jak nie mam zaliczonego egzaminu, to uczelnia nie powinna mnie skreślić automatycznie z listy studentów.
Nie ma takiego obowiązku.

W większości regulaminów uczelni jest zapis, że uczelnia MOŻE skreślić w określonych okolicznościach, a nie musi;)

Powrót