Skreślenie z listy studentów

• Autor wątku Autor wątku esy93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

esy93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam, jestem na semestrze dyplomowym i prawdopodobie nie uda mi się oddać pracy w terminie. Powtarzam jeszcze przedmiot z poprzedniego roku i czy będę miał możliwość napisania egzaminu? Czy po tym jak dziekan skreśli z listy takiej możliwości już nie ma?

Żeby zdawać egzamin trzeba być studentem.
Pewnie można będzie wnieść o przywrócenie na listę studentów w celu zaliczenia przedmiotu.
Co na ten temat mówi regulamin studiów? Czytałeś go w ogóle?

Nie znalazłem odniesienia do takiego przypadku

Na pewno jest. Jak masz wątpliwości to dziekanat i dziekan. On decyduje.

Od kiedy Pani z dziekanatu decyduje. Bez przesady. Załatwisz sprawę z dziekanem jego decyzja o podpis. Ale jak skreśla trzeba się reaktywowac na studiach. A i tym decyduje dziekan.

Cześć, chciałam się dowiedzieć czy pisanie skargi na panią z dziekanatu ma jakiś sens.
Spawa jest już wyprostowana, ale niesmak pozostał. Miałam przedłużenie sesji, w końcu po bojach oddałam indeks ze wszystkimi wpisami. Oddając indeks poinformowałam szanowną panią, że mam teraz ciężką sytuację rodzinną i nie będzie mnie na uczelni. Powiedziała, że w razie problemów będzie się kontaktować. Dziś będąc na zajęciach dowiedziałam się, że do domu przyszedł list z informacją o skreśleniu z listy studentów. Sprawę udało się odkręcić, ale na moje pytanie o bak kontaktu usłyszałam następującą odpowiedź: "Przecież wysyłałam maila... Nie doszły? Oj faktycznie, była awaria poczty... A ja nie dzwoniłam, bo myślałam, że pani mnie unika" Czy to jest normalne? Już sama nie wiem czy to zostawić, czy coś z tym zrobić. Proszę o pomoc

Ale na co się chcesz skarżyć bo niespecjalnie rozumiem? W zasadzie to uczelnia nie ma żadnego obowiązku kontaktować się ze studentem, który nie chodzi na zajęcia.

Powrót