Skrócenie kary za dobre sprawowanie się.

• Autor wątku Autor wątku Bezimienna
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bezimienna

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Narzyczony dostał pół roku, podobno tej kary nie da się już skrócić bo zmieniło się prawo. Taka `ulga` przysługuje dopiero od wyroku 8 miesięcy. Czy to prawda? :?:

Aby starać się o warunkowe przedterminowe zwolnienie trzeba odbyć conajmniej 6 mies. kary- w tym wypadku to cały wyrok dlatego nie można go skrócić ale Pani narzeczony na pewno z powodu tak krótkiego wyroku będzie traktowany łagodnie i powinien mieć kat p3 i przepustki.

[cytat:3s0e0567]
z powodu tak krótkiego wyroku będzie traktowany łagodnie i powinien mieć kat p3 i przepustki.
[/cytat:3s0e0567]
Czym jest kat p3?

Z góry dziękuje.

[cytat="marta222"] Pani narzeczony na pewno z powodu tak krótkiego wyroku będzie traktowany łagodnie i powinien mieć kat p3 i przepustki.[/cytat]

niekoniecznie ... ja miałem 4 miesiące do osdsiedzenia i miałem P2 , a specjalnego traktowania jakoś niezauważyłem

pudło to pudło i niema tam lepszych czy gorszych , są tylko osadzeni

doklanie ja tez jescze nie slyszlama o tym ze jezeli ktos ma maly wyrok to jest lepiej traktowany i lepsze warunki ma bo moj kolega mial tez pol roku do odsiadki i mial p1 a moj chlopak ma duzo wiecej i tak samo ma p1 wiec czy maly czy duzy wyrok to nie ma roznicy jaka podgrupe bedzie mial

[cytat:37d51cnb]
bo moj kolega mial tez pol roku do odsiadki i mial p1
[/cytat:37d51cnb]
to jest dzwne, ponieważ skazany gdy przychodzi do zakładu karnego staje na komisję i przydzielana mu jest grupa, patrzą wtedy jaki ma wyrok, jesli mały i jest pierwszy raz karany to najczęściej dostaje grupę p2...nie jest tak, że rzucają tymi grupami jak chcą, choć wiadomo, że też zależy to od szczęścia- jeden z 3 letnim wyrokiem dostanie p2 a drugi p1.

no doklanie i nie zawsze ten co ma maly wyrok dostanie p2 bo moze rowniez dostac p1 jak mu sie nie poszczesci

Powrót