Skup tuszy, tonerów itd.

• Autor wątku Autor wątku lukasxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukasxx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witajcie! Od jakiegoś czasu prowadzę sklep internetowy - sprzedaję tusze, tonery i inne materiały do drukarek/kserokopiarek. Teraz chciałbym to wszystko rozszerzyć o skup pustych materiałów. Miałoby to polegać na tym, że ja skupuję materiały od firm/osób prywatnych a następnie sprzedaję je dalej, po zgromadzeniu odpowiedniej ilości. Czyli u mnie te tusze i tonery właściwie tylko leżą, nie są przetwarzane itd. Po sprzedaży materiałów dalej oczywiście otrzymuję odpowiednie dokumenty na tą okoliczność.
Czy do takiej działalności muszę mieć jakieś specjalne zezwolenia itd? Jeżeli tak, gdzie się udać w tej sprawie? Czy firma musi spełniać jakieś określone warunki? Z góry dzięki za podpowiedź.

[cytat="lukasxx":13qurr1s]Czyli u mnie te tusze i tonery właściwie tylko leżą, nie są przetwarzane itd. [/cytat:13qurr1s]
Proszę o wytłumaczenie, w jaki sposób można kupić zużyty tusz? :what: Bo jakoś trudno to mi wyobrazić. :)

Po prostu skrót myślowy... Można kupić zużyty (czyt. pusty) kartridż/pojemnik po tuszu/tonerze...

Powrót