Skuteczny sprzeciw od zapłaty

• Autor wątku Autor wątku realmadryt1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

realmadryt1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, mam pare pytań. Dostałem 4 dni temu - nakaz zaplaty w postepowaniu upominawczym. Pozem dostalem na formularzu i wlasnie bylem w sadze po formularz sprzeciwu. Strona powodowa przedstawila jako dowod pozyczki przelew na NIE MOJE KONTO , tylko inne spolki . nie bylo spisane zadnej umowy dotyczacje pozyczki, formy splacania czy terminu. Dostalem od powoda wezwanie do splaty przed sądowe lecz nie poparte zadnymi dowodami.

Teraz moje pytanie. jak mam napisac sprzeciw , mam podawac jakeis dowody , czy wystarczy ze napiosze ze nie bylo zadnej umowy spisanej miedzy nami, powod tez obciaza mnie kosztami sądowniczymi - rozumiem że powiniemem dac sprzeciw w calosci? Prosze o pomoc bo jestem laikiem z prawa. chciabyl zeby sprzeciw byl skuteczny.

Sprawa wyglada tak ze znajomy zaplacil mi za kurs , lecz nie umawialismy sie kiedy splace sie, pieniadze przelal na konto firmy od kursu, w tytule nie inf ze to pozyczka. W PKT.9 sprzeciwu mam podac fakty, tzn przyznac ze zostalo zaplacone za kurs i dodatkowo napisac ze nie bylo ustalenia splaty, rat , ani terminow. ? prosze o wyjasnienie i z gory dziekuje.

Ostatnia edycja:
prosilbym serdecznie o pomoc

realmadryt1 napisał:
Sprawa wyglada tak ze znajomy zaplacil mi za kurs , lecz nie umawialismy sie kiedy splace sie, pieniadze przelal na konto firmy od kursu, w tytule nie inf ze to pozyczka

Pomilczymy...? Dogadaj się z wierzycielem. Ugoda? Wycofa pozew.

Powrót