Skuter w budynku wspólnoty mieszkaniowej, a uciążliwi sąsiedzi

• Autor wątku Autor wątku koliuk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

koliuk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam!

Mam problem, który postaram się jasno opisać.

Mieszkam w budynku, który należy do wspólnoty mieszkaniowej (7 lokali) i obok mnie (za ścianą) mieszkają uciążliwi sąsiedzi (muzyka, głośne rozmowy nocne itp.). Przez pewien czas znosiliśmy to lecz ileż można,zgłosiliśmy to na policję. Mimo interwencji uciążliwość rośnie w sile. Inni sąsiedzi także to potwierdzają iż jest to już powoli nie do zniesienia.
Moje pytanie dotyczy tego czy istnieje taka możliwość by wnioskowali po złości o usunięcie skutera z komórki, która znajduje się w budynku przy drzwiach wyjściowych na tył posesji?
Można by powiedzieć iż śmierdzi paliwem ale tak nie jest gdyż jest to koło drzwi wyjściowych na parterze, a najbliżsi sąsiedzi mieszkają na 1 piętrze, natomiast ja wraz z uciążliwymi lokatorami na 2 piętrze.

Z innymi sąsiadami żyjemy bardzo dobrze i wiele razy rozmawiając potwierdzają iż nie jest to uciążliwe gdyż nie odpalam w korytarzu, gaszę silnik przed domem i wprowadzam pchając go nie robiąc przy tym hałasu.

Ci sąsiedzi nie mają się do czego przyczepić dlatego też wolałbym się zabezpieczyć na wypadek gdyby chcieli coś takiego napisać.

Czy istnieje możliwość bym napisał jakieś pismo pod którym podpiszą się lokatorzy o tym iż nie jest to uciążliwe? W razie wniosku o usunięcie skutera pomogło by to? Co takie pismo powinno zawierać, jak to napisać?

Ostatnia edycja:
"§ 4. 1. W obiektach oraz na terenach przyległych do nich jest zabronione wykonywanie czynności, które mogą spowodować pożar, jego rozprzestrzenianie się, utrudnienie prowadzenia działania ratowniczego lub ewakuacji: (...)
3) garażowanie pojazdów silnikowych w obiektach i pomieszczeniach nieprzeznaczonych do tego celu, jeżeli nie opróżniono zbiornika paliwa pojazdu i nie odłączono na stałe zasilania akumulatorowego pojazdu;" Rozporządzenie Ministra SWiA z dnia 21 kwietnia 2006 r. w sprawie ochrony przeciwpożarowej budynków, innych obiektów budowlanych i terenów (Dz. U. z 2006 r. nr 80, poz. 563).

Powrót