Ślub w więzieniu

• Autor wątku Autor wątku Niuans
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
mery, wróciłaś. Jak miło. Dziękuję za uznanie.

Ag Maz ,tu nie ma nic ze słodkości, mery wróciła, żeby ponowne dogadywać, leczyć swe frustracje. Moja odp jest ironią. Nie zamierzam z nią wymieniać prywatnych wiadomości.

Ostatnia edycja:
Hejka pytanko mam jeżeli chcemy wziąć ślub normalnie w USC a on przebywa w zk czy nie ma problemu w składaniu dokumentów w USC bo wkońcu do ślubu madojść poza ZK

No jest problem. Musicie najpierw jednocześnie złożyć zgodne oświadczenie woli, że chcecie wziąć ślub. Jeżeli Twój narzeczony nie dostanie zgody na przepustkę, żeby załatwić wszystkie formalności musi pisać o zgodę na przyjazd Kierownika USC do ZK żeby taką zgodę pobrać, a Ty musisz pojechać do USC zapytać, czy takie "usługi" świadczą. Jeżeli nie to macie problem (w USC zgodnym do miejsca jego odsiadki).

Aha dzięki za odpowiedź ;) Rozumiem przez to, że wówczas gdy urzędnik USC udaje się do ZK muszę tam iść razem z urzędnikiem?

Ostatnia edycja:
Nie, Ciebie tam nie wpuszczą. Ty swoją zgodę podpisujesz normalnie w USC, ale kierownik będzie musiał pojechać do ZK. Najpierw postarajcie się w ZK o zgodę od naczelnika na to, żeby ktoś z USC mógł się zjawić w więzieniu.

Ok a jego akt urodzenia i dowód mam w domu nie ma on tego przy sobie to ja mam zanieść do USC jak będę składała swoje oświadczenie czy wysłać to do ZK ?

Dowód lepiej wyślij jemu, a akt urodzenia możesz przekazać w USC. Dowód bardziej się przyda mu tam, za murami.

No to generalnie dziękuje za odpowiedzi w razie czego będę pisała :)

a to istnieje mozliwosc przepustki losowej na slub?jakie sa zasady aby dostac taka przepustke?

Tak, istnieje taka możliwość. Sama brałam ślub na przepustce męża (która trwałą 48 godzin). Ale musicie pamiętać, że nikt nie ma obowiązku takiej przepustki udzielać. Może co najwyżej wyrazić zgodę na ślub w więzieniu.

aha. a czy to jest zalezne od tego ile juz przebywa w zk? :confused:

W zasadzie też, ale głównie od naczelnika ZK, który udziela przepustek lub odmawia. Nam się akurat udało, ale nie wiem, jak z Wami będzie.

planuję ślub z moim łobuziakiem w zk na białej jak to jest z tym poczęstunkiem i przygotowaniem pomieszczenia czy muszę wcześniej przyjśc i to wszystko przygotować. i jak zamówić ciasto tort czy kawę czy trzeba wcześniej w kantynie zamówić?

dorka1987 napisał:
planuję ślub z moim łobuziakiem w zk na białej

Łobuziaki są w piaskownicy.
Niech przestępca się dowie - nie rób z niego na siłę dzieciaka. Ma być głową rodziny to niech ustali to, o co pytasz. U wychowawcy.

Wszystko zależy od Naczelnika ZK. Niech "łobuziak" zapyta sam. Jeszcze się przyzwyczai i wszystko będziesz musiała za niego robić.

spokojnie na pewno o wszystko sam zapyta ale myślałam że na tym forum moze choć trochę ktoś mi nakreśli sytuacje. I żeby było jasne nie robię na siłe z niego dzieciaka poprostu sama chciałam dowiedzieć się czegoś wczesniej poniewaz wychowawczyni mojego P. jakoś niechętnie udziela odpowiedzi na pytania

Powrót