Ślub w więzieniu

• Autor wątku Autor wątku Niuans
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
oczywiście zgadzam się,że ceremonia jest skromna,ale czystość powinna być zachowana i to co powinno się znajdować w tym szczególnym dniu ,a ogólnie brak najważniejszych rzeczy np. godła państwowego ….bynajmniej we Wronkach tak jest .

Janusz.C.M. napisał:
W więzieniu przygotowuje się

Udostępnia się. Raz jeszcze podkreślam - nie znam przepisu, który określa, że SW ma przygotować salę do udzielenia ślubu. Chyba że ktoś zna i mnie z tym przepisem zapozna.
Poza tym - skoro urzędnik udzielił ślubu to uznał, że miejsce gwarantowało zachowanie szczególnie uroczystej formy. "Kierownik USC może odmówić udzielenia ślubu w wybranym przez was miejscu, jeśli uzna, że nie spełnia ono tych wymagań." (https://obywatel.gov.pl/malzenstwo/slub-cywilny-jak-wziac-slub-w-urzedzie-lub-poza-urzedem

Witam, jestem tu nowa . Chciałam zapytać czy ktoś moze wie jak wygląda ślub w zk w nysie ? Chodzi o to jak to sie odbywa , czy przed ślubem jest kontrola osobista ? Gdzie to sie odbywa ? Ile czasu trwa ?

Super pytanie - ktoś napisze, że nie miał kontroli osobistej i uznasz, że też nie będziesz miała? Przecież to indywidualna decyzja .... A kontrola odbywa się nie z powodu ślubu.

forg napisał:
Super pytanie - ktoś napisze, że nie miał kontroli osobistej i uznasz, że też nie będziesz miała? Przecież to indywidualna decyzja .... A kontrola odbywa się nie z powodu ślubu.
Poprostu zapytalan bo myślę ze od tego jest forum , a odczulam w odpowiedzi jakąś dziwną ironie . Dziękuję za nie do końca odpowiedz na moje pytanie .

Generalnie więzienia to nie miejsca udzielania ślubów - tak jak urzędy stanu cywilnego. Zatem raczej nie można napisać jak się to tam odbywa - bo odbywa się za każdym razem inaczej; choćby ze względów bezpieczeństwa.

forg napisał:
Generalnie więzienia to nie miejsca udzielania ślubów - tak jak urzędy stanu cywilnego. Zatem raczej nie można napisać jak się to tam odbywa - bo odbywa się za każdym razem inaczej; choćby ze względów bezpieczeństwa.
Dziękuję za odpowiedź, dowiem sie za tydzień 😊 poprostu myślałam ze ktoś coś mniejwiecej wie . Jeszcze raz dziękuję 😊

Powrót