Slub z obywatelem z poza Unii

• Autor wątku Autor wątku flower509
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Małżeństwo w uk polki i nielegalnie przebywajacym obywatelem Algierii

Witam, jestem Polka, mieszkam i pracuje w Anglii. Mam chlopaka-obywatela Algierii, który od 5 lat przebywa w Anglii nielegalnie, poniewaz jedo wiza straciła ważność 5 lat temu. Chcielibysmy wziac slub, czy jest to mozliwe w Anglii? czy jest mozliwe w Polsce? Bardzo prosze o pomoc, z gory dziekuje i goraco pozdrawiam.

slub z obywatelem z poza UE

Wychodze za maz w przyszlym roku za obywatela Brazylii. Mieszkamy w Anglii, ale jemu wygasla wiza i pojawil sie problem. Gdzie najlepiej byloby wziazc slub, zeby uniknac zakazu zezwolenia na pobyt w UK, albo deportacji? Czy lepiej pobrac sie w Polsce, lub w Brazylii, czy zalatwic wszystko na miejscu w Anglii? Nie moge znalezc prawnika, ktory podsunalby nam rozsadne rozwiazanie, wiec moze ktos z WAS szczesliwie "przetarl ta droge" i udzielilby nam kilku rad na podstawie Waszego doswiadczenia? Kompletnie nie wiemy od czego zaczac. Bylibysmy ogromnie wdzieczni.

Witam ja mam jeszcze inną sytuację. Mój narzeczony jest w trakcie rozpatrywania wizy, czyli w stanie zawieszenia. Nie jest tu nielegalnie ale nie ma też ważnej wizy. Czy mimo to może złożyć wniosek o Certyfikat Autentyczności w Home Office. Czy w takiej sytuacji jest możliwe abyśmy wzieli ślub.

Powrót