ślub

• Autor wątku Autor wątku Lulii
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
to zalezy jaki ZK bo u mojego brata jest tak ze jak wplacisz 500 zł. to wtedy zabieraja na konto 200zł. a on ma 300zł. a gdzy wpace 100 zł. to połowe zabierają.

tak polowe zabieraja ale gdzy wplacisz np 500zł. to wtedy zabieraja mniej.z jednej strony to dobrze a z drogiej zle.Jedna kolezanka wypowiadala sie ze dobrze robia bo maja na powrot czy na jakis obiadek,ja sie z tym nie zgodze bo obowiazkiem kazdej osoby jest odebrac swojego faceta a nie dawac mu na bilet i radz sobie ma!

Mój chłopak był we Wrocławiu, a potem przewieźli go do Siedlec i tu i tam zasada była taka sama - zabiera się połowę sumy, ale nie więcej niż 89 złotych, więc jestem zdziwiona, że Twojemu bratu zabierają aż 200 zł, ale nadal lepiej wpłacić mu od razu 500zł, bo brat jest 50 złotych do przodu :)!

Mam pytanie w jaki sposób się wysyła pieniądze, nazwa ZK, jego dane, czy jakiś numer.

zgadzam sie z tym ale ja wplacam 100zł. i ma 50 dla siebie wiec co tydzien idzie do kantyny na zakupy i to mu wystarcza wplacam co tydzien.wec w mc. wychodzi 400 zł.a te co sa odkladane na konto to nie zgina bo mu oddadza.i nikt nie jest w plecy z kasa ani ja ,ani on.

Masz rację, ale nie zawsze każdy ma możliwość odebrać daną osobę, więc wtedy te pieniądze są niezastąpione!

nawet gdyby nie mial za co dojechac do domu to ZK jest zobowazany zrobic wszystko by go dostarczyc do domu albo mu dadza kase albo go odwioza.Nie zostawiaja na lodzie tych ktorzy nie maja kasy!

Kase do ZK to chyba tylko w kopercie...ja tak robie, przynajmniej tak jest na Bialej, na Rakowieckiej to tylko na konto, to chyba zalezy od Zk

kasa to tylko przekazem pochtowym sie wysyla a karte do automatu listem poleconym
pierwsze slysze ze kase sie wysyla w kopercie

mi tak powiedzieli jak dzwonilam zapytac sie o nr konta na ktory mam wplaca pieniadze. Tez bylam zdziwiona. To juz zalezy chyba od ZK. Najlepiej zadzwonic i sie zapytac

ja zawsze wplacam na konto przekazem pocztawym i na drogi dzien juz sa u niego

W Siedlcach jest tak, że wpłaca się na adres ZK, a nie na konto, zatem wypisujesz druczek, podajesz imię i nazwisko osadzonego i adres zakładu! Pozdrawiam!

Dziękuję bardzo , mniej więcej wiem, ale dla pewności jeszcze zadzwonię do ZK.
Pozdrawiam :)

Powrót