Smart Tech Connect Ltd

• Autor wątku Autor wątku młodaigłupia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

młodaigłupia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam, potrzebuję porady w sprawie Smart Tech Connect Ltd. Osoba niepełnoletnia (12 lat) za zgodą i wiedzą rodziców założyła konto e-mailowe i po pewnym czasie zaczęły przychodzić wezwania do zapłaty z serwisu Plikostrada. Dziewczynka twierdzi, że nie zakładała w żadnym innym serwisie konta, tylko konto mailowe. Co teraz mają zrobić rodzice, skoro ani dziecko ani rodzice nie korzystali z żadnej płatnej usługi jak również nie zakładali konta w w/w serwisie?

młodaigłupia napisał:
Witam, potrzebuję porady w sprawie Smart Tech Connect Ltd. Osoba niepełnoletnia (12 lat) za zgodą i wiedzą rodziców założyła konto e-mailowe i po pewnym czasie zaczęły przychodzić wezwania do zapłaty z serwisu Plikostrada. Dziewczynka twierdzi, że nie zakładała w żadnym innym serwisie konta, tylko konto mailowe. Co teraz mają zrobić rodzice, skoro ani dziecko ani rodzice nie korzystali z żadnej płatnej usługi jak również nie zakładali konta w w/w serwisie?

Sprawę można olać, nie trzeba robić NIC (chyba że przyjdzie pozew z sądu - szansa <1%)
Jakie dane podało dziecko w serwisie Plikostrada?

twierdzi, że nie podawała żadnych danych ale zwykłym listem przyszło wezwanie do zapłaty... ale cały czas twierdzi, że nie zakładała nigdzie więcej konta ( tylko na google.pl) a tym bardziej płatnego.

młodaigłupia napisał:
a tym bardziej płatnego.
I nie kłamie. Numer tych oszustów z Plikostrady (tak jak i z Pobieraczka) polega na tym, że użytkownik nie wie, że zarejestrował się do płatnego serwisu. Nic się jednak nie martw, nie zabieraj córce (niewinnej) komputera, tylko:
rafmik napisał:
Sprawę można olać, nie trzeba robić NIC (chyba że przyjdzie pozew z sądu - szansa <1%)
Bowiem roszczenie Plikostrady jest bezzasadne.

Ok. Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź! Pozdrawiam :)

Witam!!
przede wszystkim Panią której Syn 12 letni dostał wezwanie egzutycyjne pilotarza ja mam 35 i dziś tez dostałam zmartwiłam się,chociaż dostawałam takie wezwania meilem....tak mnie bardzo nurtuje mimo że nie jestem adwokatem ale ktoś jest bardzo perfidnym....ja dostaje to od dłuszego czasu ciekawi mi jak można robić egzekucje dłużnika meilem i listem prawie po roku strasząc sądem haha normalnie śmiechu warte.....jak można podpisać umowę jaką kolwiek w internecie nic nie podpisywałam....ciekawi mnie tez podpis osoby dlaczego nie jest ręcznie podpisane? nawet kod pocztowy nie podany poszkodowanego....gdzie są dane poszkodowanego?chyba że w psychiatryku przebywa.....???a gdzie ta umowa co niby podpisałam? normalnie perfidnie ktoś naciąga ludzi,starsząc ich....powinien ktoś się tym zająć....:mad:przepraszam za wyrażenie ale cyrk....ktoś naciąga biednych ludzi.....beszczelna osoba i perfidna........

wer18@op.pl napisał:
Witam!!
przede wszystkim Panią której Syn 12 letni dostał wezwanie egzutycyjne pilotarza ja mam 35 i dziś tez dostałam zmartwiłam się,chociaż dostawałam takie wezwania meilem....tak mnie bardzo nurtuje mimo że nie jestem adwokatem ale ktoś jest bardzo perfidnym....ja dostaje to od dłuszego czasu ciekawi mi jak można robić egzekucje dłużnika meilem i listem prawie po roku strasząc sądem haha normalnie śmiechu warte.....jak można podpisać umowę jaką kolwiek w internecie nic nie podpisywałam....ciekawi mnie tez podpis osoby dlaczego nie jest ręcznie podpisane? nawet kod pocztowy nie podany poszkodowanego....gdzie są dane poszkodowanego?chyba że w psychiatryku przebywa.....???a gdzie ta umowa co niby podpisałam? normalnie perfidnie ktoś naciąga ludzi,starsząc ich....powinien ktoś się tym zająć....:mad:przepraszam za wyrażenie ale cyrk....ktoś naciąga biednych ludzi.....beszczelna osoba i perfidna........

35 lat i nie potrafisz pisać po polsku?

Witam ! Potrzebuję porady w sprawie strony plikostrada.pl . Mianowicie, siostra zarejestrowała się, po czym, po 14 dniach przyszło na maila wezwanie do zapłaty, następnie przedsądowe wezwanie do zapłaty. Niestety podała fałszywe dane!! Zapłaciłam dzisiaj te 96 zł ... po czym zorientowałam się dzisiaj, że ta firma jest fałszywa. Co w takiej sytuacji zrobić ?? Proszę, pomóżcie ! :(

juss007 napisał:
Niestety podała fałszywe dane!! Zapłaciłam dzisiaj te 96 zł ... po czym zorientowałam się dzisiaj, że ta firma jest fałszywa. Co w takiej sytuacji zrobić ?? Proszę, pomóżcie ! :(
o ile sie orientuje to firma nie jest falszywa tj. lewa. za to ty jestes frajerka i za 96 zl dostalas lekcje. moze to i lepiej, bo jak teraz wyciagniesz wnioski to w przyszlosci wykorzystasz te nauke i unikniesz duzo wiekszej wpadki i straty...

Witam , mam 16 lat i dziś dostałam pismo o uiszczenie opłaty dwa rachunki wysokości 115 zł ze strony plikostrada .pl . Nigdy nie zakładałam tam żadnego konta wiec , bardzo zdziwiłam sie tym listem . Co robić? Trzeba to zapłacić czy też nie ? Ratujcie ;c

Witajcie.Moja 12 letnia córka wczoraj dostała podobne pisemko z owej firmy.List leżał w skrzynce pocztowej,nie był polecony.Będąc obiektywna i nie do końca wierząc dziecku,sprawdziłam IP wszystkich komputerów w domu i numer ten nie zgadzał się z podanym w liście od PLIKOSTRADY.Mało tego,sprawdziłam,gdzie znajduje się komputer z owym numerem IP .My mieszkamy na dolnym śląsku a tamten w Białym Stoku.Przejrzałam historię w komputerach i nawet nie odwiedziliśmy nigdy owej strony.Większość z nas korzysta z portali społecznościowych i pewnie tam ktoś szuka potencjalnych ofiar.Dzieci w tym wieku są na tyle naiwne,że uwierzą w wezwanie do zapłaty i na tyle bystre,żeby zorganizować takie pieniążki.Niestety przez czyjąś chciwość często dzieci posuwają się do kradzieży a nawet targają się na swoje życie.Nieliczne przyznają się i pozwalają działać rodzicom.NIE PŁACIĆ PIENIĘDZY,to oczywiste.Trzeba jednak z tym walczyć,a przynajmniej spróbować.Przecież wymuszenie zapłaty i straszenie,(nawet paragrafami i sądem)jest karalne.Ktoś ma jakiś pomysł jak ich załatwić?Chętnie się przyłączę,choćbym miała iść do sądu!

Aale jakie straszenie??? Wasze dzieci kłamią perfidnie iz mają więcej niz 18 lat. Osoba powyzej 18 skutecznie zawiera umowe, a ze nie czyta...to jej problem. Opamiętajcie sie i szukajcie winnych zaczynając od siebie.

Si trej napisał:
Aale jakie straszenie??? Wasze dzieci kłamią perfidnie iz mają więcej niz 18 lat. Osoba powyzej 18 skutecznie zawiera umowe, a ze nie czyta...to jej problem. Opamiętajcie sie i szukajcie winnych zaczynając od siebie.
Kolego Si trej, to jest forum prawne. Dlatego w tym miejscu istotna jest ocena zasadności roszczenia a nie ew. rozważania nad etycznością postępowania dziecka.
l-dabek napisał:
rzeba jednak z tym walczyć,a przynajmniej spróbować.Przecież wymuszenie zapłaty i straszenie,(nawet paragrafami i sądem)jest karalne.Ktoś ma jakiś pomysł jak ich załatwić?Chętnie się przyłączę,choćbym miała iść do sądu!
Nie robić z siebie głupka, bezpodstawne wezwanie wrzucić do kosza.

Zgadzam sie Robil. Bardzo ładnie to sformułowałeś, zapraszam do działu plikostrada. Tam własnie postawiłem kilka pytań których rozwiązanie wykaże czy roszczenia tej firmy są zasadne. Zauważ, ze ja tylko stwierdziłem tutaj coś czego rodzice nie chcą widzieć. Ich dzieci Kłamią a potem są niby zastraszane...a same sobie winne.

Ostatnia edycja:
Oczywiście.Dzieci kłamią i to perfidnie.Mam tego pełną świadomość.Dlatego sprawdziłam dokładnie wszystkie komputery w domu,żeby nie robić z siebie głupka.Żaden z naszych komputerów nie odwiedzał nigdy tej strony a adresy IP się nie zgadzają.Godzina w której była zawarta umowa wyklucza aby dziecko przebywało w tym czasie po za domem.Jednak trzeba uczulić nasze dzieciaki co klikają(niestety często bezmyślnie).

IP może się zmieniać (zależy od operatora), może też być IP główne- operatora

młodaigłupia napisał:

Jak to tylko konto mailowe???? Nie rozumiem...:lol:

Konto mailowe, to chyba chodzi o zwykłą skrzynkę pocztową np na wp.pl

Tam się podaje maila, na który przychodzi link aktywacyjny. To dziecko wpisało na stronie pobieraczka wcześniej już utworzony na jakiejś stronie adres mailowy, w celu stworzenia konta, po czym weszło na podany adres mailowy i aktywowało to co przyszło od plikostrady....

Heh....ale Panią kłamie....

Ostatnia edycja:
*nie pobieraczka tylko plikostrady.

nie rozumiem jak można w taką ściemę wierzyć? Kłamie w żywe oczy......podała utworzony email w procesie rejestracji, i na ten mail przyszedł link aktywacyjny. Zabrać kompa za karę....

Powrót