Smieszne odsetki za pożyczke

• Autor wątku Autor wątku Karus21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Karus21

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,miesiac temu potrzebowalem pomocy finansowej poniewaz wyjezdzalem do pracy za granica a mialem juz pare dlugow na karku w kilku paru firmach typu vivus ,wonga etc.Szukalem kogokolwiek oprocz providenta kto by mi dal pozyczke.Znalazlem oferte minicredit i po wypelnieniu formalnosci otrzymalem "pomoc" finasowa na ich beznadziejnych warunkach (zwrocic pozyczona kwote z doliczeniem 20% od kwoty).Jednakze miesiac minal a mnie nadal nie bylo w polsce ,rozmawialem z przedstawicielami firmy i poinformowalem ich 3 krotkie ze splata kredytu bedzie mozliwa po tygodniu od terminu splaty i tak tez sie stalo splacilem pozyczke plus dodatkowo sypnalem im troche grosza .Rzekomo w ciagu tego tygodnia moj dlug urosl o dodatkowe 30 zl do splaty a ludzie z ktorymi staralem sie porozumiec mieli bardzo waskie pojecie rozumowania,nie sadze ze mogli by mi zaczac naliczac takie wyimaginowane odsetki po tak krotkim czasie chyba ze ustawowe a i te pokryla moja splata pozyczki.Dostalem od nich pismo na jakim wyraznie pisze ze w przypadku braku uregulowania platnosci i kontaktu beda naliczane takie odsetki a kontakt z nimi mialem caly czas.Moim zdaniem to jakas proba wyludzenia,powiedzialem im ze tego nie zaplace nawet za milion lat i naiwniakow niech sobie szukaja gdzieindziej a jak chca to mozemy spotkac sie w sadzie.Moje pytanie jest takie skoro inne firmy pozyczkowe dzialaja na takich zasadach ze nie sa w stanie naliczac takich smiesznych odsetek dlaczego tej sie wydaje ze moje dzialac na innych zasadach niz one?

Powrót