SMS do różnych kobiet o podobnej treści

• Autor wątku Autor wątku samotnyzagubiony
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
chłopie daj już spokój. ile osób jeszcze ci ma napisać.
Normalnie możesz pytać sie pełnoletnich osób o seks za kase. Natomiast jeśli ktoś odmówi, a ty będziesz natarczywie pytał i nękał możesz odpowiadać już np za stalking.
Druga sprawa.
Jakby policja chciała cie namierzyć to by cie mieli. Mieli by twoje logi co do metra ,skąd wysłałeś każdego sms, jego treść, numery imei telefonów. Dosłownie wszystko. Jeśli np wyrzuciłeś kartę oni mogą bez problemu namierzyć ten telefon juz z nową kartą. i np zadzwonić do Ciebie. Jakby tego chceli, a nie chcą, bo nie popełniłeś przestępstwa.

nie jestem pewny czy opisywane na onecie prowokacje nie zostały zmyślone przez dziennikarzy a jeśli nawet faktycznie na miejscu spotkania pojawiła się policja to czy nie skończyło się na pouczeniu a jeśli nawet faktycznie gościa aresztowano to czy sąd go natychmiast nie wypuścił.

nie wykluczam opcji że świadomie opublikowano bzdury po to aby wystraszyć przynajmniej niektórych pedofilów.
owa prowakacja została sfilmowana i na yt można znaleźć film z jej przebiegu. Dlatego "z dobrym słowem" odsyłam do tego filmu (oczywiście nie można mieć stuprocentowej pewności, że zapis przedstawia prawdziwe zdarzenie, a nie jest wyreżyserowanym przedstawieniem).

nawet po uwzględnieniu "postępującej ziobryzacji prawa" nie wyobrażam sobie wydania wyroku skazującego w wyniku takiej prowokacji
o ile dobrze pamiętam, to kontakt nawiązał pierwszy ów okrzyknięty przez media pedofilem mężczyzna. Z przedstawionego filmu wynika, że jego zachowanie może stanowić usiłowanie nieudolne przestępstwa z 200a kk. To czy faktycznie zostały wypełnione wszystkie znamiona przestępstwa przesądzić nie można, bo niestety nie dysponujemy materiałami postępowania (jeśli takie w ogóle jest prowadzone, bo być może jest to jedynie fake).

Albo 2 opcja: dziewczyna na internecie podaje, że ma 18 lat, a realnie ma 13... Pisząc z nią wprost o seksie i umowienie się to też przestępstwo? Nawet jeśli nie ma żadnego REALNE seksu tylko samo spotkanie z 13 latką podającą się za 18tke (jedynie było pisanie o seksie ale tylko pisanie)...
To jak to jest w tym 2 przypadku?
wtedy nie wypełniasz znamion strony podmiotowej przestępstwa. Jeśli jednak zamierzasz się umawiać na seks z małoletnimi poniżej 15 roku życia i później się tak tłumaczyć, to wiedz, że jest dość krucha linia obrony...

opania napisał:
chłopie daj już spokój. ile osób jeszcze ci ma napisać.
Normalnie możesz pytać sie pełnoletnich osób o seks za kase. Natomiast jeśli ktoś odmówi, a ty będziesz natarczywie pytał i nękał możesz odpowiadać już np za stalking.
Druga sprawa.
Jakby policja chciała cie namierzyć to by cie mieli. Mieli by twoje logi co do metra ,skąd wysłałeś każdego sms, jego treść, numery imei telefonów. Dosłownie wszystko. Jeśli np wyrzuciłeś kartę oni mogą bez problemu namierzyć ten telefon juz z nową kartą. i np zadzwonić do Ciebie. Jakby tego chceli, a nie chcą, bo nie popełniłeś przestępstwa.
No rozumiem. Nie pytałem natarczywie, a telefon razem z kartą SIM wyrzuciłem.
Czyli nawet przed założeniem podsłuchu policja ma historie połączeń/SMSów geograficznie, np. że z miejsca X wysłano Smsa do np. Haliny o godzinie 12, o 13 wysłano SMSa do Anny z Koziej Woli, a o 14 z ulicy np. Wesołej w jakiejś Zawadówce do Aliny ??
Czysta ciekawość.
Ewentualnie mogą np. przejąć kontrolę nad telefonem (NIE smarfonem, zwykły telefon nawet bez MMS/NET) i sami wysyłać smsy i robić prowokacje, żeby polepszyć sobie statystyki wykrywalności? Czy to już moje Sci-fi?

Czas zakończyć to Sci-Fi nawet jak na Hydepark.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót