SMS i Telefony od EOS KSI

• Autor wątku Autor wątku amanaskin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

amanaskin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam, dziś w popołudnie dostałem sms'a o treści która zamieściłem poniżej:
sc20120424135528.png

Nigdy nie zawierałem umów z firmą ENEA S.A., a mój dostawca prądu to PGE OBRÓT. Nie mam pojęcia skąd firma ma mój nr, bo nigdy z nią nie miałem do czynienia. 30 min po smsie zadzwonił do mnie nieznajomy numer, jako że byłem zajęty oddzwoniłem, gdy usłyszałem, że jest to firma EOS KSI rozłączyłem się, ponieważ nie mam ochoty płacić za rozmowę z nimi, niech sami dzwonią.

Czy może ktoś mi doradzić co mam robić? Opłacać, olać czy gdy dostanę ponownie jakieś smsy z wyłudzeniem mogę wnieść sprawę o nękanie lub zgłosić to do GIODO?

Zadzwoń do Enei podaj numer umowy może u nich dowiesz się co i jak.

Nie płać!, rachunek do zapłaty powinień przyjść w formie papierowej, a nie SMS-em, być może jest to jakiś naciągacz, tym bardziej że twierdzisz że to nie jest Twój dostawca energii.

Właśnie ponownie zadzwonili, okazało się że ktoś podał mój nr (który mam już od ok. 3-4lat). Czyli błąd firmy, że nie zweryfikowali numeru. Czy można coś zrobić z tą sprawą?

@bodzio
Oczywiście nie zamierzam, teraz myślę czy można coś w tej sprawie zrobić, bo jest to ich błąd i mają mój zarejestrowany na mnie numer telefonu, a ja nie wyraziłem zgody na to aby ta firma i ENEA posiadała mój nr

Ostatnia edycja:
Wyślij im pismo, z żądaniem usunięcia twojego numeru telefonu, z bazy danych firmy ENEA.

witam
co jakiś czas otrzymuję telefon z firmy EOS KSI odnośnie niezapłaconego długu przez moją mamę. Mama nie żyje od 3 lat. kiedy pytam Panią o jakieś konkrety odnośnie chociażby numeru sprawy to zawsze otrzymuje odp ze nie może mi nic powiedzieć bo sprawa mnie nie dotyczy i żebym tylko wysłała akt zgonu. dodam że żadne pismo odnośnie jakiegoś długu z żadnego banku ani innej instytucji nigdy nie dotarło ani nawet z firmy EOS. Jak zapytałam co jeśli wyśle akt zgonu to Pani mi powiedziała " że się zobaczy". Póki co nic nie wysłałam i jestem nękana telefonami. To może jednak wysłać im akt zgonu ?

W takiej sytuacji zablokuj numery i po sprawie. Nic nie wysyłaj. Pilnuj tylko poleconych z sądu. Nic więcej Cię nie interesuje.

Moja 12 letnia bratanica też dostaje smsy od tej windykacji żeby wpłaciła jakąś tam kwotę z tytułu pożyczki na podany numer konta bo inaczej odwiedzi ją "inspektor terenowy". Niestety nikt tego numeru telefonu nie odbiera z którego przychodzą te sms-y.

Powrót