SMS na nr 92550

• Autor wątku Autor wątku zwariowana2791
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zwariowana2791

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam dzisiaj otrzymałam wiadomość na email z oferta pracy w którym był zawarty link ***mod*** kazało wysłać sms na numer 92550 wysłałąm tych smsów kilka i naliczyło mi opłate. dodam tylko ze na stronie jest wyraznie napisane ze sms jest darmowy i nigdzie nie ma odnosnika do regulaminu czy kosztu usługi sms.

co robic w takim przypadku? prosze o pomoc nie ukrywam ze dla mnie 90 zł mieć a nie mieć to duzo... :(

Ostatnią edycję dokonał moderator:
ale ja sie pytam co z tym zrobic? bo ze oszustwo to już sie domysliłam....

Przede wszystkim należy przeczytać całego maila, a potem regulamin tego serwisu, czy też kwestii dotyczącej tego SMSa i numeru dokładnie.

W takich przypadkach polecam sprawdzać CI na przyszłość dany numer u wujka google, bo jest odpowiednia strona, gdzie takie numery są i nawet podaje jaki jest koszt za wysłanie smsa. O ile wierzyć tejże stronie, podobno jeden SMS na ten numer wynosi: "25 zł netto".

Poza tym, na forum, a dokładnie tutaj była poruszana podobna sprawa z tego, co widzę: - Może tutaj znajdziesz coś, co Cię nakieruje na odpowiednią droge.
http://forumprawne.org/nowe-technologie/201637-oszustwo-serwisu-internetowego.html

DOKŁADNIE TAK WYGLADAŁ EMAIL Z ADRESU aplikacja.***mod***.eu

Witam Pani Marto
Po zapoznaniu się z Pani zgłoszeniem na stanowisko Pracownik Biurowy mam propozycję podjęcia współpracy.
Zatrudnienie na podstawie umowy o pracę, pełny etat.
Obecnie na okres trzech miesięcy, następnie na czas nieokreślony.
Sporządziłam dokument, który jest proponowaną umową.
Dokument zawiera wszelkie informacje dotyczące Pani zatrudnienia, wynagrodzenia oraz dane kontaktowe.
Proszę się z nim zapoznać i podjąć decyzję. Adres strony ***mod***.eu
Mam nadzieję, iż umowa spełnia Pani oczekiwania.
Jeśli tak, to zapraszam osobiście w celu rozmowy, dopełnienia formalności i ustalenia terminu podjęcia pracy.
Liczę na Pani odpowiedz.
Pozdrawiam Halina

NIE BYŁO NIC WIECE.
A PO PRZEKIEROWANIU NA STRONE Z EMAILA

Formularz pobierania dokumentu "Oferta pracy".
Aby rozpocząć pobieranie dokumentu wyślij darmowy SMS na numer 92550 o treści: AG.POBIERZ

WPISZ PONIŻEJ OTRZYMANY KOD Z SMS ABY POBRAĆ DOKUMENT. *

Przepisz dokładnie otrzymany KOD a następnie kliknij przycisk poniżej. Pobieranie dokumentu rozpocznie się automatycznie.

I PRZYCISK POBIERZ DOKUMENT.

zadnych odnosników do regulaminu serwisu czy cos.

co z tym zrobic ?

zwariowana2791 napisał:
co z tym zrobic ?
Zapłacić.
Na przyszłość troszkę pomyśleć. Jaki był problem aby wysłać mailem przygotowane dokumenty zamiast wskazywać jakąś stronę do pobrania ?
Nie zastanowiłas się nad tym ?
Powinno zapalić się czerwone ostrzegawcze światełko, że jednak chyba coś jest nie tak.
Troszkę kosztowna nauka, dla pocieszenia, niektóre osoby za swoją naukę zapłaciły dużo większe pieniądze.
Przykro mi.
Tak na przyszłość, poczytaj forum o przesyłaniu swoich danych z dowodu, czy samego skanu dowodu, przelewu ze swojego konta na złotówkę itp.
Bez urazy, jednak widzę, że jesteś zbyt łatwowierna i dość łatwo wcisnąć Ci kit.
Następnym razem zadaj pytanie "przed" nie "po" fakcie jeśłi masz jakieś wątpliwości :)

Ostatnia edycja:
Witam

wczoraj na moją poczte mailową o godz. 17.02 przyszła odpowiedź w sprawie pracy, ostatnio wiele wysyłałam cv właśnie na takie stanowisko więc się ucieszyłam. Ale jak otworzyłam maila to od razu wiedziałam że coś tu śmierdzi....

mail przyszedł z adresu biuro [aplikacja***mod***.pl]

Witam Pani Joanno

Po zapoznaniu się z Pani zgłoszeniem na stanowisko Pracownik Biurowy mam propozycję podjęcia współpracy.

Zatrudnienie na podstawie umowy o pracę, pełny etat.

Obecnie na okres trzech miesięcy, następnie na czas nieokreślony.

Sporządziłam dokument, który jest proponowaną umową.

Dokument zawiera wszelkie informacje dotyczące Pani zatrudnienia, wynagrodzenia oraz dane kontaktowe.

Proszę się z nim zapoznać i podjąć decyzję. Adres strony ***mod***a.eu

Mam nadzieję, iż umowa spełnia Pani oczekiwania.

Jeśli tak, to zapraszam osobiście w celu rozmowy, dopełnienia formalności i ustalenia terminu podjęcia pracy.

Liczę na Pani odpowiedz.

Pozdrawiam Halina

Formularz pobierania dokumentu "Oferta pracy".

Aby rozpocząć pobieranie dokumentu wyślij darmowy SMS na numer ***mod*** o treści: AG.POBIERZ

Wpisz poniżej otrzymany KOD z SMS aby pobrać dokument. *

żadnego smsa nie wysyłałam bo najpierw sprawdziłam ten numer w wyszukiwarce :brawo: bo coś mi nie pasowało dlaczego ta osoba do mnie nie zadzwoniła lub nie wysłała dokumentów mailem.

na przyszłość każdy musi być ostrożny !! pełno oszustów w internecie teraz którzy żerują na naiwności ludzi :evil::wow::(

na przyszłość każdy musi być ostrożny !!

W mojej ocenie ostrożność nie powinna zaczynać się w chwili decyzji o wysłaniu (lub nie) smsa. Wysyłacie CV z danymi osobowymi byle gdzie - oby jak najwięcej. To jest dopiero głupota.

dawid3211 napisał:
W mojej ocenie ostrożność nie powinna zaczynać się w chwili decyzji o wysłaniu (lub nie) smsa. Wysyłacie CV z danymi osobowymi byle gdzie - oby jak najwięcej. To jest dopiero głupota.

nie wysyłam swojego CV byle gdzie.... odpowiadam na oferty zamieszczane na stronach gdzie są wyłącznie oferty pracy więc nie wiem o co te oskarżenia.
Nie moja wina że teraz oszuści mnożą się jak jakaś plaga. Skąd można wiedzieć czy trafisz na uczciwego pracodawcę czy oszusta czytając ogłoszenie na jakieś stanowisko i aplikujesz ze strony gdzie jest zamieszczone ogłoszenie lub wysyłasz ze swoje prywatnej poczty...

Ostatnia edycja:
Jest wiele możliwości. Sam swojego czasu szukałem stałego zatrudnienia i nie wyobrażam sobie aby słać maile na lewo i prawo. Jeżeli ma się wątpliwości to należy szukać, czy dana firma istnieje. W dobie internetu wiele wątpliwości można bardzo szybko zweryfikować wszelkie niejasności. A wysyłać CV do firmy która nie podaje ani nazwy ani kontaktu innego niż mail (lub podaje fałszywe) to strzał w kolano.

:mad:Witam!Nie wysyłałem żadnych odpowiedzi na temat pracy gdyz taką posiadam nie wiem z kąd te SMS-y?W tej chwili zablokowałem możliwość wysyłania takich sms-ów lecz uważam że taka usługa nie powinna być włączona bez mojej zgody,a teraz każą mi płacić!:rolleyes:

Powrót