SMS od Kruk SA

• Autor wątku Autor wątku Weststar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Weststar

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, dzis otrzymalem smsa od "Kruk SA" o tresci "Kruk S.A informuje ze obecnie sprawe ..... prowadzi komornik .... (z Warszawy) pod sygn akt .....w celu splaty zadluzenia prosimy o kontakt z kancelaria komornicza"

Dodam ze abonament nie jest na mnie tylko na moja mame, ja nie pracuje, nigdy nie pracowalem, nie bralem zadnego kredytu, ani pozyczki bo nikt by mi takowej nie dal, czy to jest jaka proba oszustwa ? czy mam serio zaczac sie bac ze ktos sie probuje pode mnie podszyc ?

loco1 napisał:
A więc nie Ty otrzymałeś tego sms-a, tylko mama. Nie rozumiesz?

Wiec firma kruk sa ma dostep do imion i nazwisko osob na ktore jest abonament ?

Nie. Ale ten numer mógł zostać podany jako kontaktowy. Na dobrą sprawę przez kogokolwiek.

Zagadalem do mamy teraz i mowi ze pierwsze slyszy o takiej firmie i o takim komorniku, i ze wszystko ma oplacone jak nalezy, i ze wczesniej zadne pisma poczta nie przyszly do domu od kruka

Mama od jakiego czasu ma obecny nr. tel. zdarza się że otrzymujemy nr. od operatora z tzw. odzysku i może być z taką niespodzianką.

Weststar napisał:
czy to jest jaka proba oszustwa ? czy mam serio zaczac sie bac ze ktos sie probuje pode mnie podszyc ?

Rozumiem, że cieżko jest się skontaktowac w tej sprawie bezpośrednio z Krukiem lub komornikiem korzystajac z numerow dostepnych na ich stronach? :wow:

Powrót