Smsy obraźliwe i z pogróżkami. Prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku jessica
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jessica

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witajcie.
Mam problem z moim byłym chłopakiem. Rozstalismy się stosunkowo niedawno. Problemy były rózne..głownie na tle zazdrości. Gdy mineło kilka dni od zerwania on zaczął do mnie wysyłac obrażliwe smsy typu: dziwko,szmato...itd...Twierdzi ze ktos mu doniósl ze jak bylismy razem to ja go zdradzałam. Poza wyzwiskami są w tych smsach groźby typu: zniszczę cie, będe twoim cieniem, jesteś skonczona, zrobie z ciebie dziwke w miescie, rozkleje wszedzie twoje nagie fotki...a ostatnio posunąl sie do tego ze groził ze wypadki się zdażają...więc mam uwazac jak jezdze gdzies...noi pytania czy sie nie boje sama wracac z pracy wieczorami... Z tego wszystkiego jak wychodze z domu czuje ze zaraz ktos mnie napadnie (bo twierdzil ze jak nie on to kto innt mnie dorwie).
Co ja mam zrobic w takiej sytuacji? Grozilam mu ze pojde na policje ale on wtedy jescze bardziej mi grozil...Boj sie... :(
Ps.On ma 26 lat.

No dobrze a co on mógłby za to dostać? Jakąs grzywne albo kare pozbawienia wolności? Jesli tak to ile?

Dostanie w zawieszeniu i jakąś karę pieniężną zapewne. Ale sam fakt wezwania na policje go zapewne ostudzi. Mniejsza o wyrok.

Mam nadzieję, że te smsy ma Pani zachowane.Jak wyżej wspomniano proszę iść na Policję, złożyć zawiadomienie, od razu poprosić o dokonanie oględzin telefonu, opisać na jakim tle ta cała sytaucja wynikła-że się Panstwo rozstali etc.

Powrót