socjal

• Autor wątku Autor wątku bebey25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bebey25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
witam ja mam takie pytanko przes ten paragraf nie moge dostac socjalny §7 absatz 1 satz 2 SGBII
CO TO JEST DOKLADNIE

a jaki chcesz socjal?

od 2005 roku socjalu nie ma ,tylko Arbeitslosengeld II (kurz: Alg II)

Das Arbeitslosengeld II (kurz: Alg II) ist in Deutschland nach dem SGB II die Grundsicherungsleistung für erwerbsfähige Leistungsberechtigte
Arbeitslosengeld II – Wikipedia

chodzi pewnie o te pierwsze 3 miesiące,obcokrajowiec nie ma prawa

wykluczenie , "zgodnie z gemäß § 7 Abs. 1 Satz 2 Nr. 1 SGB II

Ostatnia edycja:
NO OTO MI CHODZI : ja tu juz jestem od 2008 i dlam im to co jest potrzebne a potem powiedzieli ze nie

oten paragraf mi chodz ale dokladniej co on oznacza

2 lata bylam selbstandier. teraz juz nie

mam mieszkanie krankekase , a co potrzebuje jeszcze

a skladki na wypadek bezrobocia byly odprowadzane?
pewnie nie:(

nie . a co mam teraz zrobic

nie wiem
ubezpieczenie pewnie masz prywatne?tego tez socjal nie oplaci

dwa tygodnie chodze tam do jobcenter dalam im wszystkie papiery co chcieli bylo ok a nagle napisali ze nie a papiery mieli

ale powiec mi krotko czemu bym nie mogla dostac co ma wspulnego ten paragraf bo ja jusz sama tego nie rozumiem

mam 25. teraz jak jest pierwsz to niechco mi dac jak musze placic teraz niemam jak mieszkania zaplacic. a a 2 tygodnie przeciagali jak bym znala ze nie dostane odrazu to bym do pracy poszla na te 2 tygodnie a przeznich nie moglam przez te terminy unich

pracujacy pobierajacy dodatki z ALGII chodza popoludniu do urzedow/dwa razy w tygodniu urzedy sa do 16/17 tej..przynajmniej u mnie tak jest

praca nie jest chyba przeszkoda;)

tak tylko ze ja mialam terminy o 11 albo 12 i siedzialam tam po 2 3 godziny i po dwa razy dziennie tam to jeszcze i nne terminy z papierami

gdyby pracowalas "zapewniam" ,ze nikt terminu nie zrobi ci w godzinach pracy

ja nie chodzilam tylko tam to byl problem i nie tylko tam mnie trzymali tak dlugo dlatego jestem zla i objecali mi ze dostane bylam u auslenda zeby dostac papier zeby im dac bo tylko to im brakowalo i nagle nie dostalam. a u auslena nic mi nie powedzial ze nie dostane czemu powiedzial tez ze dostane

musiala bym sobie najpierw znalesc tak

Powrót